Video

Trailer 'Three Christs': "Wil de échte Jezus dan nu opstaan"

Waargebeurd verhaal met rollen voor Richard Gere en Peter Dinklage.

door Jan-Peter Rook om 14:20 in Video
Het nieuwe drama Three Christs vertelt het waargebeurde verhaal van een experiment in een Amerikaans ziekenhuis aan het einde van de jaren vijftig. Hier behandelde een dokter drie patiënten die ervan overtuigd waren dat ze Jezus Christus waren. Check snel de trailer.


Het experiment in het Ypsilanti State Hospital in Michigan begon in 1959. Dokter Alan Stone, gespeeld door Richard Gere, krijgt drie paranoïde en schizofrene patiënten onder zijn hoede die er stuk voor stuk van overtuigd zijn dat ze Jezus Christus zijn. Dit drietal wordt gespeeld door Peter Dinklage, Walton Goggins en Bradley Whitford.

Revolutionair
Stone maakt gebruik van een simpele, maar revolutionaire behandeling. In plaats van dat hij de patiënten behandelt met elektroshocktherapie, stopt hij ze samen in een kamer en confronteert hij ze met elkaars waanbeelden. Dit resulteert in een duister komisch en intens dramatisch verhaal over de aard van identiteit en de kracht van empathie.

De rest van de cast bestaat uit Charlotte Hope, Julianna Margulies, Kevin Pollak en James Monroe Iglehart. Three Christs is een film van regisseur Jon Avnet (Fried Green Tomatoes, Righteous Kill), die tevens het scenario schreef samen met Eric Nazarian.

Three Christs ging al in première tijdens het Toronto Film Festival van 2017, maar wacht sindsdien op een reguliere release. Deze zal begin januari in de Verenigde Staten plaatsvinden. Over een Nederlandse release is (nog) niets bekend.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Echte ouderwetse acteer film. Wel leuk dat Tyrion got nu hier ook in speelt. Blijf hem geweldig vinden als acteur.

Master Of Films

Avatar

Hier behandelde een dokter drie patiënten die ervan overtuigd waren dat ze Jezus Christus waren.
Mensen geboren voor de oorlog hebben dit al eerder gezien op dat kijkkastje zonder a.b. Ik vond nog hiervan een Wie van de drie fragment (in Technocolor) op JoeTroep.

NieuwsFilm

meest populair