Geen records voor aftrap 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Geen records voor aftrap 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Uiteraard weer veel, maar ook meer dan The Force Awakens?

De maand december is nog enkele dagen van ons verwijderd en dan kan het aftellen naar Star Wars: The Rise of Skywalker pas echt beginnen. Op 18 december verschijnt de negende Star Wars Saga-film in Nederland, twee dagen later debuteert de film in het thuisland.

Aangezien er al eventjes tickets voor The Rise of Skywalker in de voorverkoop verkrijgbaar zijn, worden de voorspellingen van de toonaangevende box office-start in de States waarschijnlijk ook iets nauwkeuriger. Nu hebben meerdere media hun verwachtingen afgegeven.


Mogelijk geen recordscore
Volgens Variety komt de negende Star Wars Saga-film niet verder dan een score tussen de 175 en 200 miljoen dollar. Deadline voorspelt een aftrapt van 205 miljoen dollar of meer en Forbes houdt vast aan een aftrap tussen de 180 en 200 miljoen dollar en verwacht daarbij dat Episode IX een lange adem zal hebben.

TheWrap vermoedt een Noord-Amerikaanse start van 175 tot 210 miljoen dollar en eerder meldde Box Office Pro dat zij een opening verwachten van 185 tot 225 miljoen dollar, met een eindscore oplopend tot 750 miljoen in de States.

Voorspelling FilmTotaal
In 2015 werd er 248,0 miljoen dollar opgehaald door Star Wars: The Force Awakens tijdens het eerste weekend in de States. In 2017 haalde Star Wars: The Last Jedi 220,0 miljoen dollar op in het Noord-Amerikaanse première weekend. Aan die scores lijkt The Rise of Skywalker niet te gaan komen. De afsluiter haalt in ieder geval rond de 200 miljoen dollar op, maar een score oplopend tot $250 miljoen zou ook zomaar kunnen. Voorspellingen voor de grootste blockbusters bleken wel vaker te behoudend.

NieuwsFilm

meest populair