Johnny Depp komt met absurde musical over 'Alien'-handschoen Michael Jackson

Michael Jackson kon nergens iets aan doen, het was zijn handschoen...

Update 05-12-2019: Het onderstaande artikel blijkt helaas toch niet op waarheid te berusten.

Johnny Depp komt vandaag de dag nog wel vaker in het nieuws, al heeft dat meer met zijn privéleven dan met zijn films te maken. Nu gaat de Pirates of the Caribbean-acteur echter aan de slag met een wel heel speciaal project, namelijk met een musical over de beroemde glitterhandschoen van Michael Jackson.

Toen Michael Jackson in de muziekwereld begon door te breken, droeg hij vaker een enkele handschoen, die nu zijn eigen musical krijgt in Los Angeles. De musical, genaamd For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable About The Life of Michael Jackson, As Told By His Glove, wordt geproduceerd door Depp's productiebedrijf, Infinitum Nihil. De schrijver van de musical, Julien Nitzberg, vertelt dat eerst gedacht werd aan het maken van een film over de wereldberoemde muzikant. Dit was echter na de recente Leaving Neverland documentaire niet meer te doen. In deze documentaire beschuldigen twee mannen Jackson van seksuele handelingen met hen, toen zij nog minderjarig waren.

Gewaagd project
Nitzberg liet zich uit over het project: ''Ik had als idee om niet Michael Jackson de schuldige te maken, maar juist zijn handschoen. Deze zou dan eigenlijk een alien moeten zijn, die zich voedt met het bloed van maagdelijke jongetjes. Toen ik hiermee kwam, moesten de mensen lachen. Ze zagen het echter best zitten, maar vroegen wel om een ietwat normalere versie''.

Het project staat nu al volop in de spotlights vanwege het absurde verhaal. Ook vinden nogal wat mensen dat het voor Depp niet bepaald het juiste moment in zijn carrière is om aan een project te beginnen rondom Michael Jackson, aangezien beide mannen de laatste tijd niet erg positief in het nieuws zijn verschenen...

NieuwsFilm

meest populair