Eigenlijk was de rol van Black Widow niet voor Scarlett Johansson maar voor een andere topactrice

Eigenlijk was de rol van Black Widow niet voor Scarlett Johansson maar voor een andere topactrice

Een harde klap, maar het liep uiteindelijk toch nog goed af.

Een van de bekendste en meest geliefde Avengers is zonder twijfel Black Widow/Natasha Romanoff, die wordt gespeeld door Scarlett Johansson. De actrice speelt al jarenlang een belangrijke rol in diverse Avengers- en Captain America-films en krijgt nu dan ook haar solo-film. Toch had het niet veel gescheeld of de rol was naar een andere actrice gegaan: Emily Blunt.

Emily Blunt, o.a. bekend van Edge of Tomorrow en A Quiet Place, wordt gezien als een van de stoerste actrices in Hollywood en werd zelfs genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig als 007. Niet zo heel gek dus dat zij een grote kans maakte op de rol van de superheldin. Johansson liet zich er in een recent interview over uit.

Nog maar net
Zo zei Johansson: ''Ik weet het nog precies, ik was toen naar mijn man gegaan, die nog aan het werken was. Ik zat ergens in een hotel toen ik gebeld werd en ik te horen kreeg dat de rol niet voor mij was. Ik was hevig teleurgesteld, maar ik legde me erbij neer. Het leven gaat verder en er zijn vaker mooie rollen aan me voorbij gegaan, maar deze afzegging was wel echt wel pijnlijk''.

Emily Blunt er op het laatste moment echter vanaf en kreeg Johansson alsnog de rol, die misschien wel de grootste en meest lucratieve is in haar gehele carrière. Hadden jullie graag Blunt gezien als Black Widow, of zijn jullie blij dat Johansson toch nog de rol wist te bemachtigen?

NieuwsFilm

meest populair