Scorsese blijft bij standpunt: "Superheldenfilms herhalen zich de hele tijd"

Scorsese blijft bij standpunt: "Superheldenfilms herhalen zich de hele tijd"

De filmmaker vindt de Marvel-films geen echte cinema.

Zijn films behoren tot de beste ooit gemaakt en hij kan daardoor gezien worden als één van de grootste regisseurs ooit. Martin Scorsese weet zich de afgelopen periode echter niet populair te maken onder de fans van superheldenfilms. En ondanks al het commentaar blijft hij bij zijn standpunt.

Eerder noemde Scorsese de films van Marvel Studios nog "geen cinema" en daarna verdedigde hij zijn standpunt een flink aantal keer. Recent sprak de filmmaker zich opnieuw uit over het onderwerp, nu tegenover Popcorn with Peter Travers.


"Superheldenfilms zijn niet de cinema zoals ik het zie. Het is misschien cinema voor de kinderen die die films zien, maar ik snap het niet. Of laat ik het zo zeggen: ik heb er een of twee gezien, dat is genoeg. Het is steeds weer hetzelfde, snap je?"

Wat is dan wel cinema?
Vervolgens werd Scorsese gevraagd om cinema uit te leggen. "Cinema voor mij is dat het uiteindelijk om de een of andere reden je bijblijft, zodat je de film een paar jaar later weer kunt bekijken. Of tien jaar later kijk je de film opnieuw, en dan is deze weer anders. Met andere woorden. Van cinema kun je iets leren over jezelf of over het leven. Dat is interessant," aldus Scorsese.

De regisseur van The Irishman liet ook weten dat hij verder geen problemen heeft met de superheldenfilms, maar hij vindt dat het tijd is dat er nagedacht wordt over wat de bioscoop levend houdt.

NieuwsFilm

meest populair