Robert Pattinson: "Batman is géén superheld!"

Robert Pattinson: "Batman is géén superheld!"

Acteur Robert Pattinson geeft nog maar eens aan waarom.

Voor wie een beetje ingelezen is de comics rond superheldenfilm of goed op de hoogte is van de filmversies, weet dat Batman een licht afwijkende superheld is. De Dark Knight heeft namelijk geen superkrachten en is daarom niets meer dan een gewone held.

"Batman is geen superheld," aldus een lachende Robert Pattinson over het personage dat hij zal spelen in The Batman. "Het is raar, ik ontken het altijd. Ik heb zoiets van, 'bij Batman telt het niet, je moet over magische krachten beschikken om een superheld te zijn."

En uiteraard heeft Pattinson daar gelijk in. Maar is een superheld niet ook een held met speciale supergadgets en superresultaten? Zo niet, dan is Iron Man ook maar gewoon een held.

Batman als anti-held
Uiteraard zijn er wel meer "superhelden". Denk maar aan Black Widow, Green Arrow, The Punisher en uiteraard de figuren uit de comics Kick-Ass. Batman is overigens volgens velen ook niet zomaar een held. Eigenlijk is Batman doorgaans meer een anti-held, aangezien de Dark Knight niet altijd wordt afgespiegeld als een personage met enkel heldendaden.

The Batman van schrijver en regisseur Matt Reeves staat gepland voor de zomer van 2021.

NieuwsFilm

meest populair