Algemeen

Robert Pattinson: "Batman is géén superheld!"

Acteur Robert Pattinson geeft nog maar eens aan waarom.

door Bram de Groot om 18:49 in Algemeen
Voor wie een beetje ingelezen is de comics rond superheldenfilm of goed op de hoogte is van de filmversies, weet dat Batman een licht afwijkende superheld is. De Dark Knight heeft namelijk geen superkrachten en is daarom niets meer dan een gewone held.

"Batman is geen superheld," aldus een lachende Robert Pattinson over het personage dat hij zal spelen in The Batman. "Het is raar, ik ontken het altijd. Ik heb zoiets van, 'bij Batman telt het niet, je moet over magische krachten beschikken om een superheld te zijn."

En uiteraard heeft Pattinson daar gelijk in. Maar is een superheld niet ook een held met speciale supergadgets en superresultaten? Zo niet, dan is Iron Man ook maar gewoon een held.

Batman als anti-held
Uiteraard zijn er wel meer "superhelden". Denk maar aan Black Widow, Green Arrow, The Punisher en uiteraard de figuren uit de comics Kick-Ass. Batman is overigens volgens velen ook niet zomaar een held. Eigenlijk is Batman doorgaans meer een anti-held, aangezien de Dark Knight niet altijd wordt afgespiegeld als een personage met enkel heldendaden.

The Batman van schrijver en regisseur Matt Reeves staat gepland voor de zomer van 2021.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Vraag me af wat de poes van Kristen Stewart hiervan vind

Master Of Films

Avatar

Wow, Pattinson heeft zijn huiswerk gedaan. Goed zo jochie.

Maar elke Batman fan die onder een Batman dekbed slaapt, weet dat Sherlock Holmes een van de inspiraties was voor Bat-Man (oorspronkelijke spelling van Bob Kane). Terwijl ik mijn Batman sloffen aantrek, ga ik verder met mijn indrukwekkende Batman kennis van hier tot Tokio.

Bat-Man maakte zijn comic debut in Detective Comics #27. Nou als dat geen hint is. Wat dacht je van zijn werkwijze. In mooie termen heet Modus Operandi. Bruce Wayne heeft niet alleen geld als water, maar is zelf een vindingrijke en intelligente kerel. Oh hij kan ook wel een beetje vechten.

Ergo: Batman is geen superheld, maar een detective.

Dust1981

Avatar

Dan is Iron Man ook geen superheld. Die heeft net als Batman gewoon genoeg geld voor dure toys. Superheld gaat gewoon over de overtreffende trap van held.

GreenHornet

Avatar

Flash vroeg toch aan batman...

Frietgezicht

Avatar

Dan is Batman dus wel echte cinema?

McGraig

Avatar

De terminologie lijkt me niet zo belangrijk; het is meer hoe je het brengt. In de films met Ben Affleck speelt het wel in een superhelden wereld. We gaan zien hoe Reeves het neer gaat zetten. Gezien de setting met zoveel verschillende schurken dreigt er een overkill

NieuwsFilm

meest populair