Celebrity

Tom Holland was dronken toen hij Spider-Man redde van Marvel-ondergang

De acteur blijkt een échte held te zijn!

door FilmTotaal om 13:59 in Celebrity
In de zomer kwam het nieuws naar buiten dat Spider-Man het Marvel Cinematic Universe zou verlaten. Gelukkig kwamen Marvel en Sony al snel tot een nieuwe deal. Volgens Disney-baas Bob Iger is de verzoening van de twee studio's vooral te danken aan Tom Holland. De acteur vertelt nu voor het eerst zelf welk aandeel hij had in die hele reddingsoperatie.


Tom Holland was gisterenavond te gast bij Jimmy Kimmel Live. Daar kwam het vertrek van Spider-Man uit Marvels filmuniversum, en de uiteindelijke aankondiging dat hij tóch zou blijven, natuurlijk ook nog even ter sprake. Klopt het dat Holland, zoals Bob Iger beweert, min of meer de reddende engel in dit drama was? "Ik zou niet willen zeggen dat ik dat volledig in m'n eentje voor elkaar heb gebokst", reageert Holland bescheiden.

'Vreselijke tijd'
De onzekerheid over de toekomst van Spider-Man was een 'verschrikkelijke tijd' voor Holland. "Ik was op D23 [een groot Disney-event] en dat best een triest moment voor mij, omdat al mijn Marvel-vrienden daar waren en er allerlei Marvel-foto's genomen werden waar ik niet op mocht staan, vertelt hij. "Dat was vreselijk".

Held in actie
Disney en Sony lukten het in eerste instantie niet om een nieuwe deal te bereiken. Holland bracht (onbewust) de bal aan het rollen voor hun uiteindelijke verzoening. "Ik vroeg om Bobs e-mail, gewoon om hem te kunnen bedanken voor die vijf geweldige jaren in mijn leven en om mijn hoop uit te kunnen spreken dat we in de toekomst nog eens samen zouden werken", vertelt hij aan Kimmel. Het spelen van Spider-Man heeft Hollands leven voorgoed veranderd: hij zette zichzelf in één keer op de kaart en werd direct razend populair.

Wie heb ik aan de lijn?
Iger is natuurlijk ontzettend druk, maar mailde Holland al snel terug. "Bob reageerde vrij snel en vroeg of hij me mocht bellen", vervolgt de Brit, "en dat deed hij, twee of drie dagen later, toen ik net in een pub zat en al drie of vier biertjes achterover had getikt - ja, ik was dronken", onthult Holland. Iger vertelde hem dat de kans zou bestaan dat de studio's er alsnog zouden uitkomen. "Uiteindelijk werd ik betrokken in de gesprekken tussen Bob en Tom Rothman [van Sony] en mocht ik ook mijn mening geven", vertelt hij. "Het was erg interessant om die gesprekken tussen twee studiobazen mee te krijgen", aldus de acteur.NieuwsFilm

meest populair