Algemeen

Disney+ barstte in de eerste week al uit zijn voegen

Het aantal abonnees steeg wel heel erg snel!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In de eerste vijf dagen wist Disney+ al vijftien miljoen abonnees te verzamelen. De streamingdienst werd half november gelanceerd en had er meteen moeite mee staande te blijven. Er stroomden op dag 1 al meer dan tien miljoen mensen binnen, wat meer was dan verwacht was door Disney. Ondertussen groeide het aantal al boven de vijftien miljoen.

Dat stellen onderzoekers van de site InMyArea, op basis van data rond de eerste dagen na de lancering van Disney+. Er waren nogal veel respondenten zich bewust van het bestaan van de dienst; tweemaal zoveel als van Apple TV+. Daarnaast vonden velen de prijs van de streamingdienst een eerlijke; de 6,99 euro die je per maand betaalt levert je niet de meeste content op, maar wel genoeg en precies wat je verwacht.

Heel veel abonnees
Hoeveel abonnees Disney+ op dit moment precies heeft, is niet zeker, maar het is wel duidelijk dat de dienst het goed doet. Momenteel is deze nog lang niet over de hele wereld beschikbaar. Sterker nog, in de eerste dag waren er slechts drie landen: Nederland, Canada en de Verenigde Staten, waar mensen zich op de dienst konden inschrijven. In die drie landen samen werden dus al 15 miljoen abonnees gevonden.

De kans is groot dat Disney+ de komende tijd, als er meer landen toegevoegd worden aan het beschikbaarheidslijstje, er nog vele tientallen miljoenen abonnees bij komen. De continue release van nieuwe content zal daar natuurlijk flink in helpen. Zo komen er films en series van 20th Century Fox bij en kunnen we de komende weken nog nieuwe afleveringen van The Mandalorian verwachten.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Big Hero

Avatar

Ik verwacht dat als de meeste abonnees The Mandalorian hebben gezien, het aantal heel erg snel gaat zakken!

Ereptile

Avatar

The Mandalorian is ook wel 1 van de betere series die ik heb gezien Smiley face Ben benieuwd of je gelijk gaat krijgen Big Hero.

NieuwsFilm

meest populair