Video

Trailer: 'The Assistant' is overduidelijk geïnspireerd door #MeToo-duivel Harvey Weinstein

Een zeer confronterende dag in het leven van de jonge assistente van een machtige filmmagnaat.

door Jan-Peter Rook om 18:03 in Video
Een paar jaar geleden kwam naar buiten dat filmmagnaat Harvey Weinstein veelvuldig misbruik maakte van zijn macht en heel wat vrouwen het leven zuur heeft gemaakt. Vanuit Hollywood ontstond de #MeToo-beweging en deze richtte zich op manipulatieve mannen die zich jarenlang ongepast hebben gedragen en vrouwen (seksueel) hebben misbruikt. De nieuwe film The Assistant gaat in op de uitermate ongezonde omgeving waarin te veel vrouwen hebben rondgelopen. Check snel de eerste trailer.


Julia Garner (Ozark, The Americans) speelt de net afgestudeerde Jane, die haar schulden wil afbetalen en de filmindustrie binnen probeert te komen door de assistente te worden van de machtige filmmagnaat Wilcock (Matthew Macfadyen). In de loop van één werkdag begint Jane te beseffen wat er allemaal voor misselijkmakende dingen om haar heen gebeuren en ze besluit iets te doen aan dit vreselijke onrecht.

Weinstein
Hoewel de film niet regelrecht is geïnspireerd door Weinstein, gaat het verhaal overduidelijk over hem en alle andere engerds in Hollywood die jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun macht en zich ongepast hebben gedragen naar vrouwen toe. In de trailer zijn ook meerdere quotes opgenomen van critici die The Assistant hebben gezien en van mening zijn dat de film behoorlijk wat teweegbrengt.

The Assistant is afkomstig van regisseuse Kitty Green en de rest van de cast bestaat uit Makenzie Leigh, Kristine Froseth, Jon Orsini en Noah Robbins. De film gaat in de Verenigde Staten op 31 januari 2020 in première, maar heeft op dit moment (nog) geen Nederlandse releasedatum.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair