Algemeen

Er staan steeds minder films op Netflix

Sinds 2013 is Netflix in Nederland.

door Bram de Groot om 15:33 in Algemeen
In 1997 startte Netflix als een soort uitwissel/huurdienst van films op video / dvd. Rond 2010 kwam er ook een online platform om films te kunnen streamen en niet veel later verschenen er ook series, met in 2013 House of Cards als eerste echte Netflix Original.

Sinds de komst van (original) series op Netflix blijkt er een flink terugloop te zijn in het aantal films op het betaalkanaal. Uit onderzoek naar het aantal films op de Amerikaanse Netflix blijkt dat het aantal films sinds 2014 met bijna de helft is afgenomen.

Flinke daling aandeel films
Volgens Streaming Observer waren er in 2014 nog 6.494 films beschikbaar op de Amerikaanse Netflix. In 2017 bleek dat aantal nog "slechts" 4.335 films en verleden maand kon er nog gekozen worden uit 3.849 filmtitels. En dit is een daling van zo'n 40 procent ten opzichte van 2014.

De reden lijkt duidelijk. Netflix gaat zich veel meer richten op eigen films en series en ziet door de komst van bijvoorbeeld Disney+ content van andere maatschappijen op den duur verdwijnen. De daling zal ongetwijfeld ook aanwezig zijn op de Nederlandse - sowieso beperkter gevulde - versie van Netflix.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Netflix pak je ook voor de Originals.
Dit is alleen maar goed dat ze meer geld gaan steken in Originals in plaats van kopen van andere content.

Civilian Supreme

Avatar

Toch staat er nog veel teveel troep op, kan nog veel meer van af.
Al mis ik stiekem wel een beetje de direct to dvd films, deze moet je of nog steeds ergens downloaden of je mist er een hoop.
Die Bollywood films en veel spaanstalige content mag er wel af.

Moviemagic

Avatar

^ Ik kan veel spaanstalige content wel waarderen. Er zitten leuke series en films tussen.

Master Of Films

Avatar

De Spaanstalige La casa de papel is toch een topper of niet dan?

eltorro

Avatar

@Civilian Supreme: Dat 'troep' is weer voor andere mensen wel leuk.

neo123

Avatar

Ik kan nou niet zeggen dat de films van Netflix zelf heel bijzonder zijn. Ergens voelt het toch niet goed ofzo om een film met een heel hoog budget direct op Netflix te zien en niet in de bios.

Civilian Supreme

Avatar

@Mof
Ja klopt, Casa is goed en er zijn nog wel een paar andere Spaanse series die prima zijn maar het grootste gedeelte is vrij matig.

@Eltorro
Tuurlijk kan je best plezier hebben aan troep maar ik vind dat de kwaliteit omhoog moet. Er staat teveel op als opvulling.

centr1no

Avatar

Door dat gezeik met internationale rechten hebben we hier ook een hele hoop niet dat ze in America wel hebben.
Het is gewoon te sneu voor woorden dat kinderen en jeugd hier niet opgroeit en nooit kan genieten van cultfilms en klassiekers omdat ze gewoon niet meer beschikbaar zijn.
Terwijl juist het streamen rechtstreeks vanuit de rechthebbenden toch meer aanbod op zou moeten leveren.
In plaats daarvan krijg je alleen maar minder aanbod en ook nog eens verspreid over meerdere aanbieders.
En met budgetten van 200 miljoen per film en de kwaliteit ervan ook nog eens droevig is het wachten tot de ene na de andere te duur wordt of failliet gaat.

Pepej

Avatar

Eens met Centr1no
Ik zou het een welkome aanvulling vinden op alle Netflix originals, als ze juist daarnaast ook oog zouden hebben voor die paar honderd klassiekers die er zijn, van Metropolis tot de Matrix, van Grease tot The Revenant, van One flew over the cuckoo's nest tot Crouching Tiger, Hidden Dragon, van Die Hard tot Ray... etc etc...
Dan heb je toch echt een soort film paradijs
Ach ja en gooi er ook wat series bij..
Wie weet ' V ' of Twin Peaks natuurlijk toch ook klassiekers

NieuwsFilm

meest populair