Er staan steeds minder films op Netflix

Er staan steeds minder films op Netflix

Sinds 2013 is Netflix in Nederland.

In 1997 startte Netflix als een soort uitwissel/huurdienst van films op video / dvd. Rond 2010 kwam er ook een online platform om films te kunnen streamen en niet veel later verschenen er ook series, met in 2013 House of Cards als eerste echte Netflix Original.

Sinds de komst van (original) series op Netflix blijkt er een flink terugloop te zijn in het aantal films op het betaalkanaal. Uit onderzoek naar het aantal films op de Amerikaanse Netflix blijkt dat het aantal films sinds 2014 met bijna de helft is afgenomen.

Flinke daling aandeel films
Volgens Streaming Observer waren er in 2014 nog 6.494 films beschikbaar op de Amerikaanse Netflix. In 2017 bleek dat aantal nog "slechts" 4.335 films en verleden maand kon er nog gekozen worden uit 3.849 filmtitels. En dit is een daling van zo'n 40 procent ten opzichte van 2014.

De reden lijkt duidelijk. Netflix gaat zich veel meer richten op eigen films en series en ziet door de komst van bijvoorbeeld Disney+ content van andere maatschappijen op den duur verdwijnen. De daling zal ongetwijfeld ook aanwezig zijn op de Nederlandse - sowieso beperkter gevulde - versie van Netflix.

NieuwsFilm

meest populair