Featured

De 6 grootste Netflix films tot op heden!

Netflix maakte al bijna 300 eigen films.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Met The Irishman levert Netflix zijn grootste en misschien wel meest indrukwekkende film tot op heden op. Maar er verschenen tot op heden nog een aantal opvallende producties op Netflix.

Hieronder tref je de zes films die het meest opvallen. Uiteraard zijn er zeker nog een aantal indrukwekkende titels te benoemen, maar die komen mogelijk een andere keer voorbij. Of anders benoem je ze even in de reacties.

Beasts of No Nation (2015)

Regie: Cary Joji Fukunaga | Hoofdrollen: Idris Elba, Abraham Attah en Kurt Egyiawa

Dit drama over kindersoldaten was de eerste - aangekochte - Netflix Original Film van Netflix en deze wist niet alleen daarom flink wat aandacht te trekken. Met Idris Elba in de hoofdrol is het een aangrijpend drama die toch iedereen wel gezien wil hebben.Bright (2017)

Regie: David Ayer | Hoofdrollen: Will Smith, Joel Edgerton en Noomi Rapace

Dit was bij verschijning de grootste Netflix-blockbuster van Netflix. Met een productiebudget van zo'n $100 miljoen en namen als Will Smith en Joel Edgerton was het de eerste film die eigenlijk op het witte doek had moeten verschijnen gezien de schaalgrootte van de productie en de vele visuele effecten. Ondanks een wisselend ontvangst komt er een vervolg.Bird Box (2018)

Regie: Susanne Bier | Hoofdrollen: Sandra Bullock, John Malkovich en Trevante Rhodes

Eind 2018 had iedereen het over deze soort van Stephen King-film. Sandra Bullock wist indruk te maken in de film waarin mensen maar beter niet konden kijken. De film was een enorme hype en even leek het erop dat er een vervolg zou komen, maar dat lijkt toch niet te gebeuren.The Other Side of the Wind (2018)

Regie: Orson Welles | Hoofdrollen: John Huston, Robert Random en Peter Bogdanovich

Dit is een zeer opmerkelijke stap van Netflix. De Iraans-Amerikaanse mockumentaryfilm werd door Orson Welles (1915-1985) opgenomen tussen 1970 en 1976, maar hij rondde de film nooit af. Netflix kocht al het materiaal in 2016 op en rondde de film af. Het kan gezien worden als één van de uniekere projecten van Netflix.Roma (2018)

Regie: Alfonso Cuarón | Hoofdrollen: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira en Daniela Demesa

Deze kwaliteitsfilm van Alfonso Cuarón (Children of Men) is bij vele filmfanaten geliefd. Het leek er verdacht veel op dat de Oscar voor Beste Film gewonnen zou worden, maar dat lukte de Netflix-film niet. Wel kreeg het de Academy Awards voor Beste buitenlandse film, Beste regie (Cuarón) en Beste cinematografie (Cuarón).The Irishman (2019)

Regie: Martin Scorsese | Hoofdrollen: Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci

Dit zou misschien wel de grootste Netflix-film ooit kunnen blijven, zeker als deze misdaadfilm de nodige Oscars in de wacht sleept volgend jaar. En nog steeds is de film te zien in verschillende Nederlandse bioscoopzalen; dus grijp je kans als je deze moderne klassieker nog op het witte doek wilt zien.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Mowgli legend of the jungle hoort ook ik dat lijstje naar mijn mening. Alleen maar vanwege het productie budget en dat er grote namen er in mee doen

Civilian Supreme

Avatar

Alleen Roma niet gezien, Bright vond ik wel aardig, The Irishman, Beast of no nation,Birdbox en the other side niet bijzonder.
Tripple Frontier vind ik eigenlijk nog de sterkste tot nu toe.

Frietgezicht

Avatar

@ TrashySlet10, Mowgli is gekocht door Netflix en geen eigen productie.

R3-X7

Avatar

@Fuckface, dat was Beast of No Nation ook en die staat nota bene bovenaan de lijst.

adofmirosch

Avatar

als je mowgli mee mag tellen, dan vind ik dat by far de beste netflix original. hele mooie film die ook nog eens anders is dan de disney jungle book uit 2016.

verder moet ik nog een aantal uit dit lijstje zien, maar opzich vind ik de meeste netflix films wel leuk om te kijken.

Jamal M

Avatar

Alleen Bright gezien, die was bagger!

Frietgezicht

Avatar

R3-XPaarden7Lul, boeit mij nou deze lijst en welke fout erin staat, als ik zeg dat Mowgli aangekocht is en geen original dan is dat zo.

R3-X7

Avatar

@Patataars, als deze lijst jou niet boeit, waarom maak je je dan zo druk over het feit dat Mowgli er niet op zou horen?

Spider-fan

Avatar

The Other Side of the Wind is verrassend goed voor een film die niet door de oorspronkelijke regisseur (Orson Welles) is afgemaakt. Ook al is het Amerikaans, het heeft wel wat weg van een Europese art-film van bijvoorbeeld Fellini of Antonioni. Duurt twee uur, maar vloog echt om.
Ook de uitgebreide Making Ofs zijn interessant en de moeite van het kijken waard.
The Stranger van Welles die erop staat is ook een aanrader.

Ik ben eigenlijk lid geworden van Netflix vanwege de Stephen King original films. In eerste instantie vanwege Gerald's Game, één van mijn favoriete King-boeken, en later kwamen daar ook 1922 en In the Tall Grass bij. Vond ze de moeite zeker waard, vooral Gerald's Game was erg geslaagd. Alleen jammer dat ze daarna niet op blu-ray lijken te komen.

NieuwsFilm

meest populair