De 6 grootste Netflix films tot op heden!

De 6 grootste Netflix films tot op heden!

Netflix maakte al bijna 300 eigen films.

Met The Irishman levert Netflix zijn grootste en misschien wel meest indrukwekkende film tot op heden op. Maar er verschenen tot op heden nog een aantal opvallende producties op Netflix.

Hieronder tref je de zes films die het meest opvallen. Uiteraard zijn er zeker nog een aantal indrukwekkende titels te benoemen, maar die komen mogelijk een andere keer voorbij. Of anders benoem je ze even in de reacties.

Beasts of No Nation (2015)

Regie: Cary Joji Fukunaga | Hoofdrollen: Idris Elba, Abraham Attah en Kurt Egyiawa

Dit drama over kindersoldaten was de eerste - aangekochte - Netflix Original Film van Netflix en deze wist niet alleen daarom flink wat aandacht te trekken. Met Idris Elba in de hoofdrol is het een aangrijpend drama die toch iedereen wel gezien wil hebben.Bright (2017)

Regie: David Ayer | Hoofdrollen: Will Smith, Joel Edgerton en Noomi Rapace

Dit was bij verschijning de grootste Netflix-blockbuster van Netflix. Met een productiebudget van zo'n $100 miljoen en namen als Will Smith en Joel Edgerton was het de eerste film die eigenlijk op het witte doek had moeten verschijnen gezien de schaalgrootte van de productie en de vele visuele effecten. Ondanks een wisselend ontvangst komt er een vervolg.Bird Box (2018)

Regie: Susanne Bier | Hoofdrollen: Sandra Bullock, John Malkovich en Trevante Rhodes

Eind 2018 had iedereen het over deze soort van Stephen King-film. Sandra Bullock wist indruk te maken in de film waarin mensen maar beter niet konden kijken. De film was een enorme hype en even leek het erop dat er een vervolg zou komen, maar dat lijkt toch niet te gebeuren.The Other Side of the Wind (2018)

Regie: Orson Welles | Hoofdrollen: John Huston, Robert Random en Peter Bogdanovich

Dit is een zeer opmerkelijke stap van Netflix. De Iraans-Amerikaanse mockumentaryfilm werd door Orson Welles (1915-1985) opgenomen tussen 1970 en 1976, maar hij rondde de film nooit af. Netflix kocht al het materiaal in 2016 op en rondde de film af. Het kan gezien worden als één van de uniekere projecten van Netflix.Roma (2018)

Regie: Alfonso Cuarón | Hoofdrollen: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira en Daniela Demesa

Deze kwaliteitsfilm van Alfonso Cuarón (Children of Men) is bij vele filmfanaten geliefd. Het leek er verdacht veel op dat de Oscar voor Beste Film gewonnen zou worden, maar dat lukte de Netflix-film niet. Wel kreeg het de Academy Awards voor Beste buitenlandse film, Beste regie (Cuarón) en Beste cinematografie (Cuarón).The Irishman (2019)

Regie: Martin Scorsese | Hoofdrollen: Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci

Dit zou misschien wel de grootste Netflix-film ooit kunnen blijven, zeker als deze misdaadfilm de nodige Oscars in de wacht sleept volgend jaar. En nog steeds is de film te zien in verschillende Nederlandse bioscoopzalen; dus grijp je kans als je deze moderne klassieker nog op het witte doek wilt zien.NieuwsFilm

meest populair