Celebrity

Huwelijksfoto's Ryan Reynolds verbannen van Pinterest vanwege slavernijverleden

Diverse fotosites komen in actie tegen trouwfoto's die op oude plantages genomen zijn.

door FilmTotaal om 10:44 in Celebrity
Pinterest heeft besloten om de huwelijksfoto's van Ryan Reynolds en Blake Lively te verbannen van zijn site. Sinds kort zijn foto's die genomen zijn op plantages namelijk verboden op diverse trouwsites. Dit vanwege het slavernijverleden.

De plantages in het zuiden van Amerika worden rechtstreeks gelinkt aan de gruwelijkheden van de slavernij. Tegenwoordig worden die oude plantages vaak gebruikt als trouwlocatie, omdat ze volgens veel bruidsparen een prachtig decor vormen voor de ceremonie en foto's. Dat stuitte actiegroep Color of Change echter tegen de borst. "Plantages zijn fysieke herinneringen aan een van de meest gruwelijke mensenrechtenschendingen die de wereld ooit gezien heeft", aldus de groep.

Gevolgen trouwfoto's
Na veel commentaar besloten fotosites als Pinterest en The Knot trouwfoto's die op een plantage gemaakt zijn voortaan te verbieden. Daardoor zijn ook de foto's van het huwelijk van Ryan Reynolds en Blake Lively offline gehaald. Zij trouwden namelijk in 2012 op de Boone Hall Plantation in Charleston, een plek waar honderden Afro-Amerikanen werden gedwongen om bakstenen te maken en pecannoten en perziken te verbouwen. Reynolds en Lively hebben nog niet gereageerd op de verbanning van hun trouwkiekjes.

NieuwsFilm

meest populair