Algemeen

Bijna niemand kijkt Netflix-film 'The Irishman' helemaal af

Duurt de film dan toch te lang?

door Jim Pedd om 19:51 in Algemeen
Netflix zet met de film The Irishman groots in. En met succes. De film van regisseur Martin Scorsese wordt goed bekeken. In de eerste vijf dagen sinds de release stemden in de Verenigde Staten alleen al 17,1 miljoen kijkers af. Toch kijkt bijna niemand de film af.

Ter vergelijking, de twee grootste films van Netflix trokken niet eens zo gek veel meer kijkers. Bird Box werd binnen vijf dagen door 26 miljoen mensen gestreamed en El Camino: A Breaking Bad Movie 25 miljoen keer. Het aantal mensen dat de film af heeft gekeken ligt overigens een stuk lager.

Daadwerkelijk afkijken
De lange film, die meer dan 3,5 uur in beslag neemt, werd door 18 procent van de kijkers daadwerkelijk afgekeken. Dat is evenveel als Bird Box, en meer dan El Camino (11 procent). De daadwerkelijke kijkcijfers zullen wereldwijd stukken hoger liggen, gezien de vele miljoenen abonnees die Netflix buiten het land heeft.

The Irishman draait om Frank Sheeran en zijn opkomst en ondergang in de maffiawereld. De rol van Sheeran wordt gespeeld door Robert De Niro en de film heeft ook rollen voor Joe Pesci en Al Pacino. Heb jij 'm al gezien?

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Ik had geen probleem mee om de Irishman in een keer volledig af te kijken. Voor mij ging het heel vlot vooruit!

GreenHornet

Avatar

Hap slik weg Netflix publiek kijken alleen series.
Maar Binge wel uren lang.

kokosnoot

Avatar

Ga straks een deel kijken en rest morgen en overmorgen xD
Lekker chill in mijn eigen tempo en tijd. Tenzij hij zo goed is dat ik niet kan stoppen met kijken.

leovansister

Avatar

Flauwekul, gewoon een geweldige film. Had nog wel een uurtje langer mogen duren.

Rein56

Avatar

Ik had er helemaal geen probleem mee The Irishman in één keer af te kijken

Civilian Supreme

Avatar

Ik had er geen problemen mee deze in 4 delen te kijken.

Pepej

Avatar

Precies mijn gedachte, klagen over ( te ) lange speelduur van een speelfilm, terwijl er moeiteloos het dubbele wordt gebinged in series, kennelijk heeft men cliffhangers nodig om door te kijken

Pepej

Avatar

Wel een geweldige film idd, al ziet DeNiro er niet echt iers uit, zijn blauwe ogen ten spijt..
Heb vooral genoten van Pacino, heerlijk zeg, beste vond ik, het zwijgend eten, loerend naar zn tegenstanders, tijdens die ere avond voor Sheeran, prachtig...
Vanaf daar voel je ook de spanning toenemen, daar is verder geen bijzondere actie voor nodig, wel enerverende inter-actie
Pesci ook subliem, uiteraard

Sunspot

Avatar

Nope, was vet juist.

Maar ligt ook aan met wie je kijkt. Ik vzlef vond het juist vet! Had zelfs langer mogen duren :D

Colruiter

Avatar

Absoluut niet zijn beste film, dat blijft Goodfellas, maar absoluut genoten van deze film.

Francien

Avatar

Ik vind het een goede film. En ja, in 1x afgekeken. Ik denk dat ik wel een voordeel had dat ik weinig films van Scorsese heb gekeken en dus niet constant zat te vergelijken.

R3-X7

Avatar

Ondanks dat ik het een teleurstellende film vond heb ik hem in één keer af gekeken. De acteerprestaties van Robert De Niro, Al Pachino maar vooral Joe Pesci hebben me door het dodelijk saaie verhaal heen getrokken. Over de slechte de-aging CGI nog maar te zwijgen.
Als Marvel films (volgens Scorsese) pretparken zijn, dan is The Irishman een stoffig museum met oude meesters die, hoe mooi ze ook zijn, hun relevantie verloren zijn.

Artificialis

Avatar

In plaats van naar een film te kijken zijn veel mensen vaak tussendoor met andere dingen bezig. Praten met een ongeïnteresseerde vriendin, eten pakken, letten op de kinderen en andere ongein. Dat is geen film kijken, dat is maar een beetje aanrommelen.

Yakuza1983

Avatar

Top film de lange tijd meer als waard ga hem binnen kort nog eens kijken ????

Gigan72

Avatar

Een film van 3 en half uur vindt men te lang.
Maar heel de dag een serie kijken is geen probleem..
Wat een onzin zeg.

Hoogie

Avatar

Hele matige film.
Goed gehyped op media.

Michelx81

Avatar

Geen probleem hoor, vond het een goeie film, kijkt lekker weg.
Alle minpuntjes die genoemd worden over de kwaliteit vind ik juist bij de film passen zoals de cgi.

Oboema

Avatar

Wat? Slechts 18% kijkt Bird Box en slechts 11% kijkt El Camino af? Wtf?!

Angelo1979

Avatar

In een ruk uit gekeken.

isaacneumann

Avatar

Tja, zelf weten. Ik vond de film te lang duren. Saai. Afgekeken in 3 sessies. Did it. Next. Nogal wat mensen die afhaken na 1 à 2 uur.

bert1961

Avatar

Heb hem vorige week gekeken. Net als once upon a time in amerika, een hele boeiende film. De sfeer, top acteurs. Geweldig. Ik ga hem later ook nog een keer kijken.

Facinatio

Avatar

Geen probleem met de lengte van de film. Heb er van genoten om deze film te kijken.

Sparrow_LW

Avatar

heb me er inderdaad nog niet toe gezet om hem te kijken, wilde hem vrijdag aanzetten, maar bedacht met toen idd dat 3,5 uur best lang is.... wil hem het liefst in één stuk kijken wanneer de kletsende kids er niet zijn of naar bed zijn en dat laatste is tegenwoordig pas laat op de avond.... dus wellicht dit weekend, even kijken wanneer het uit komt.... en nee, ik binch ook nooit, 1 of 2 aflevering per keer is echt max, er moet ook nog gewerkt en gesport worden en ik wil ook nog graag een sociaal leven, oh ja, vrijwilligerswerk bij de sportclub er ook nog bij.... blijft weinig filmtijd over.... dan is 3,5 uur best wel lang hoor.

jeff1983

Avatar

Je telt als kijker pas mee als je op zijn minst 70 procent van de film hebt uitgezeten volgens mij. Dit lijkt meer een bericht wat door Disney + de wereld in is geholpen.

adm007

Avatar

Ik had ook geen probleem met het afkijken. Op zich zeker geen slechte film. Wat me wel stoorde was het gemanipuleerde beeld. Of het nu aan mijn nieuwe tv ligt of aan de opnames, het leek wel of de jonge gemanipuleerde DeNiro een grotere neus had. Je gaat er toch op letten en dat gaat ten koste van de film. Verder denk ik dat de leeftijd van regisseur en hoofdrolspelers toch wel meespeelt in het feit dat deze film "rustiger" is dan films die eerder door hen in dit genre zijn gedaan.

NieuwsFilm

meest populair