'Playmobil: The Movie' is een van de grootste flops ooit in Amerika

'Playmobil: The Movie' is een van de grootste flops ooit in Amerika

In de States zag bijna niemand de film.

Uit het wekelijkse box office-bericht Monsterscore 'Frozen II' geeft 'Playmobil'-film verdere kopzorgen werd al duidelijk dat Playmobil: The Movie of Playmobil: De Film een enorme flop is. Nu is duidelijk dat het ook misschien wel de grootste flop ooit is in de States.

De $40 miljoen kostende film ging afgelopen weekend in de States in première en haalde via maar liefst 2.337 schermen slechts 670.000 dollar op. Nog nooit wist een landelijk verspreide release in zoveel bioscopen zo weinig om te zetten. De films Delgo ($443.000 via 2.160 schermen) en The Oogieloves in the Big Balloon Adventure ($102.564 via 2.160 schermen) openden in iets minder zalen, maar wel in meer dan 2.000 zalen en noteerden zelfs nog minder. Een klein meevallertje is dat de film op $13,1 miljoen wereldwijd staat. Nog altijd veel te karig.


Waarom eigenlijk zo flop?
De analysten zullen vast nog met een verklaring komen waarom juist Playmobil: De Film zo flopte in de States. Uiteraard domineert Frozen II nu bij de doelgroep en de kans is groot dat het speelgoed Playmobil daar simpelweg niet zo populair is. Wat denk jij?



NieuwsFilm

meest populair