'Joker'-regisseur Todd Phillips over de status van een eventuele vervolgfilm

'Joker'-regisseur Todd Phillips over de status van een eventuele vervolgfilm

De filmmaker reageert op de Golden Globes-nominaties die zijn DC-prent in de wacht heeft weten te slepen.

Gisteren werd bekend dat Joker vier Golden Globes-nominaties in de wacht heeft weten te slepen. Stiekem geen echte verrassing, want het succes van de duistere DC-film is gewoonweg niet te negeren. Regisseur Todd Phillips heeft nu via Variety gereageerd op deze erkenning en gaat ook in op de status van een eventuele vervolgfilm.

Bekijk de afbeelding
Joker maakt bij de Golden Globes kans in de categorieën (1) beste dramafilm, (2) beste regisseur (Todd Phillips), (3) beste filmacteur (Joaquin Phoenix) en (4) beste muziek. Dergelijke erkenning had Phillips van tevoren nooit durven dromen, zo vertelt hij aan filmvakblad Variety. "Toen ik deze film voor het eerst pitchte bij Warner Bros., dacht ik helemaal niet na over nominatiekansen en winstgevendheid", geeft de regisseur toe.

De échte publiekstrekker
Phillips blijft bescheiden en meent dat de film vooral een succes is geworden dankzij het magnifieke spel van Phoenix, volgens hem dé publiekstrekker. "Hij was zo geïnvesteerd in zijn rol dat we al dachten dat ons mogelijk iets speciaals te wachten stond", vertelt Phillips. "Op de set zei ik weleens dat deze film geen visuele effecten nodig heeft, omdat Joaquin dat speciale effect voor ons was".

Nog géén idee'
Maar hoe zit het nou met die geruchten over een tweede film? Helaas kan Phillips daar nog niets over vertellen. "Daar is het te vroeg voor", antwoordt hij. "Eerlijk? Ik heb daar nog geen eens met Joaquin over gesproken". De filmmaker beweert dus nog geen concreet beeld te hebben van hoe Joker 2 er eventueel uit zou moeten zien.

Maar met een opbrengst van ruim 1 miljard kun je er vergif op innemen dat verantwoordelijk studio Warner Bros. hem pusht voor een tweede deel...

NieuwsFilm

meest populair