Algemeen

John Boyega vindt 'Star Wars: The Last Jedi' maar niets

Hij is het helemaal niet eens met creatieve keuzes.

door Jim Pedd om 06:35 in Algemeen
Acteur John Boyega was het niet eens met een boel van de creatieve keuzes die gemaakt zijn rond Star Wars: The Last Jedi. Net als veel fans en critici, vond hij dat de film beter had kunnen zijn. Dat komt mede, zo is de kritiek, door de aanpak van regisseur Rian Johnson, die erop mikte de mythologie van de franchise af te breken op een verfrissende manier.

Hoe het ook zij, met The Rise of Skywalker wordt het verhaal van de Skywalker-familie afgerond en leren we hoe het eindigt. Boyega, zo vertelde hij tijdens een interview met Hype Beast, was niet direct te spreken over The Last Jedi. "Ik vind The Force Awakens het begin van iets best sterks," begon Boyega. "Maar als ik eerlijk ben, vond ik dat The Last Jedi het net niet helemaal was. Ik was het op een aantal vlakken niet eens met keuzes die gemaakt werden. Dat is ook iets waar ik het met Mark [Hamill] over heb gehad. En het was voor ons allemaal moeilijk, omdat we vaak gescheiden waren."

Wat nu?
"Ik denk dat de originele Star Wars-films meer draaiden om een trio, waar de films echt draaide om de reis van Luke, maar er met Han en Leia een sterke dynamiek was," aldus Boyega over wat voor hem wel goed voelde. Het nieuwe trio, Finn, Rey en Poe, heeft ook een mooie dynamiek, maar was zodanig uit elkaar gehaald in The Last Jedi, dat het soms helemaal niet zo voelde.

The Rise of Skywalker gaat dat wel deels goed maken, want ditmaal gaat het trio gezamenlijk op een missie. Ze gaan iets doen dat te maken heeft met de tweede Death Star en de wederopstanding van Keizer Palpatine. Over tien dagen in de bioscoop!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Het grootste probleem van The Last Jedi was vooral enorme saaiheid.

Symn

Avatar

Dus weer met een deathstar in de weer.. jezes wat origineel zeg

GreenHornet

Avatar

Actrice die Rey speelt is er ook klaar mee.

SW films om snel te vergeten

PRIME

Avatar

Volgens mij valt het wel mee hoe hij erover denkt. Ook J.J. heeft hier natuurlijk mee te maken, die zorgde ervoor dat Han en Luke nooit meer samen konden komen. Al zat TFA als geheel sterker in elkaar.

meanrat

Avatar

Al zat TFA als geheel sterker in elkaar


The Force Awakens was een complete ripoff van de eerste Star Wars films. In principe was het exact hetzelfde script opnieuw verfilmd met andere invalshoeken. Maar het is echt exact hetzelfde, dus zó sterk is die helemáál niet.

De algehele reacties op de vervolgfilms hebben mij niet enthousiast gemaakt op die vervolgen en dus heb ik ze niet gezien. Maar het lijkt er dus gewoon wéér op dat ze er net iets te makkelijk over dachten. Het is ook de fout van J.J. Abrams denk ik. Wat hij goed deed was proberen wat sfeer van weleer terug te nemen zodat de originele fans aan hun trekken kwamen. Maar hij vergat er iets nieuws mee te doen.

Precies het euvel met zijn nieuwe Star Trek films. De sfeer van weleer kwam goed terug in zijn kick-off van de vernieuwde versie. Maar hij deed er in principe niets nieuws mee. Uiteraard kregen de films wel een andere look, maar dat was alleen maar omdat Abrams van inhoudelijke Science Fiction er gewoon platte actie van maakte. Daar waar Star Trek juist een soort statement moet zijn van hoe de mensheid zich zou moeten ontwikkelen: vrede en eenheid. Klinkt wat zoetsappig, maar dat is nu eenmaal wat Star Trek is. En dat is precies ook waarom die nieuwe Star Trek series zo vreselijk goed zijn. Die blijven wat Star Trek wil uitdragen, maar verpakken het in een geheel nieuw soort manier van verhaal vertellen die ook helemaal geen films nodig hebben.

Zoveel vertrouwen heb ik dus niet meer in Abrams. En dus ook niet meer in die Star Wars films. Jammer wel, want ergens hoopte ik wel dat ze er wat goeds mee gingen doen. Helaas blijft het bij die ene film van Gareth Edwards.

GreenHornet

Avatar

JJ stal dus het idee van een Space Weapon van "New hope" voor Star Trek.

En gebruikte het weer in The Force Awakens.

Kan JJ eens met iets origineels komen.

Steve-O

Avatar

Lekker onprofessioneel, je afgeven op films die je carrière groot maken... Ja, ik kan begrijpen dat het soms niet allemaal even leuk is maar je zo negatief uitlaten tegenover Rian terwijl je één van de hoofdrolspelers bent vind ik echt niet kunnen.

Wat de film betreft, van mij had het allemaal nog veel radicaler en nieuwer gemogen. Ik houd er niet van als ze zich zo vast blijven klampen aan de originele trilogie.

Frietgezicht

Avatar

Eigenlijk was zijn karakter in deze film bijna een ‘moetje’. Werd een verhaal bij verzonnen die overbodig was.

@ meanrat, je hebt helemaal gelijk maar ik begrijp het wel. Je wilt oude fans pleasen, nieuwe fans binnenhalen en na tig jaren en een mislukte (op zijn minst bekritiseerde) prequel reeks weer mensen positief stemmen.
Dat ze dus een beetje op safe spelen met een 1ste film vind ik logisch en niet gelijk compleet een andere weg inslaan.

Popcultuurfreak

Avatar

@Steve-O
Waarom zo een acteur geen mening mogen hebben over een film? Onzin.
Het enige wat Rian Johnson deed was alle verwachtingen vernietigen. Dat kan soms oké zijn als je daadwerkelijk iets TOEVOEGD aan een verhaal.
Rian ontwikkelde de nieuwe cast amper, gooiden oude karakters zonder pardon de ruimte in en daarbij is er niks van toegevoegde waarde. Dus omdat alles 'onverwachts' is, is het zogenaamd slim. Ik zie gewoon een kleuter voor me die een degelijk opgebouwd blokkenhuis omgooid. Misschien wel leuk voor pretentieuze arthouse films, maar echt een nachtmerrie voor Star Wars.

HvO

Avatar

Ik ben het met John eens maar hij bedoeld natuurlijk:

"Maar als ik eerlijk ben, vond ik dat The Last Jedi het net helemaal niet was."

Sunspot

Avatar

Finn, REy en Poe zijn niks aan, helemaal niet vergeleken met de oude cast

NieuwsFilm

meest populair