John Boyega vindt 'Star Wars: The Last Jedi' maar niets

Hij is het helemaal niet eens met creatieve keuzes.

Acteur John Boyega was het niet eens met een boel van de creatieve keuzes die gemaakt zijn rond Star Wars: The Last Jedi. Net als veel fans en critici, vond hij dat de film beter had kunnen zijn. Dat komt mede, zo is de kritiek, door de aanpak van regisseur Rian Johnson, die erop mikte de mythologie van de franchise af te breken op een verfrissende manier.

Hoe het ook zij, met The Rise of Skywalker wordt het verhaal van de Skywalker-familie afgerond en leren we hoe het eindigt. Boyega, zo vertelde hij tijdens een interview met Hype Beast, was niet direct te spreken over The Last Jedi. "Ik vind The Force Awakens het begin van iets best sterks," begon Boyega. "Maar als ik eerlijk ben, vond ik dat The Last Jedi het net niet helemaal was. Ik was het op een aantal vlakken niet eens met keuzes die gemaakt werden. Dat is ook iets waar ik het met Mark [Hamill] over heb gehad. En het was voor ons allemaal moeilijk, omdat we vaak gescheiden waren."

Wat nu?
"Ik denk dat de originele Star Wars-films meer draaiden om een trio, waar de films echt draaide om de reis van Luke, maar er met Han en Leia een sterke dynamiek was," aldus Boyega over wat voor hem wel goed voelde. Het nieuwe trio, Finn, Rey en Poe, heeft ook een mooie dynamiek, maar was zodanig uit elkaar gehaald in The Last Jedi, dat het soms helemaal niet zo voelde.

The Rise of Skywalker gaat dat wel deels goed maken, want ditmaal gaat het trio gezamenlijk op een missie. Ze gaan iets doen dat te maken heeft met de tweede Death Star en de wederopstanding van Keizer Palpatine. Over tien dagen in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair