'Netflix kan in 2020 mogelijk veel abonnees gaan verliezen'

'Netflix kan in 2020 mogelijk veel abonnees gaan verliezen'

De concurrentiestrijd met onder meer Disney en Amazon wordt nog heftig.

Het zou zomaar eens hard kunnen gaan met Netflix. De streamingdienst zou volgens een analyse die we lezen bij Nasdaq, zomaar eens vier miljoen abonnees kunnen verliezen in de Verenigde Staten. Dat is kostbaar en ook erg veel voor een bedrijf dat voor zijn verdienmodel volledig afhankelijk is van abonnees.

Analist Laure Martin van Needham and Co. stelt dat Netflix zoveel abonnees gaat verliezen door de grote concurrentie op de streamingmarkt. Zij denkt dat Netflix een abonnement met lagere prijs moet toevoegen, om te kunnen concurreren met Apple TV+ en Disney+, die beiden stukken goedkoper zijn voor mensen om te gebruiken.

De grootste
Netflix is momenteel veruit de grootste streamingdienst en heeft zo'n 60,62 miljoen betalende abonnees in de Verenigde Staten. Dat is ruwweg een derde van de wereldwijde databank van Netflix. Daarmee is het bedrijf veruit de grootste, maar daar staan grote schulden tegenover. Netflix heeft zo'n 12,43 miljard dollar en schuld en wil komend jaar een kleine 15 miljard dollar aan originele content uitgeven.

Dat moet ook wel, want Netflix verliest de komende tijd populaire zaken als de serie Friends en heeft straks geen enkele Marvel/Disney-film meer om aan te bieden. Originele content is dus de belangrijkste manier om mensen te binden en dus zet Netflix daar vol op in. De hamvraag is nu natuurlijk wat jij doet: houd je Netflix, of ga je je abonnement opzeggen?

NieuwsFilm

meest populair