Algemeen

'Netflix kan in 2020 mogelijk veel abonnees gaan verliezen'

De concurrentiestrijd met onder meer Disney en Amazon wordt nog heftig.

door Jim Pedd om 07:17 in Algemeen
Het zou zomaar eens hard kunnen gaan met Netflix. De streamingdienst zou volgens een analyse die we lezen bij Nasdaq, zomaar eens vier miljoen abonnees kunnen verliezen in de Verenigde Staten. Dat is kostbaar en ook erg veel voor een bedrijf dat voor zijn verdienmodel volledig afhankelijk is van abonnees.

Analist Laure Martin van Needham and Co. stelt dat Netflix zoveel abonnees gaat verliezen door de grote concurrentie op de streamingmarkt. Zij denkt dat Netflix een abonnement met lagere prijs moet toevoegen, om te kunnen concurreren met Apple TV+ en Disney+, die beiden stukken goedkoper zijn voor mensen om te gebruiken.

De grootste
Netflix is momenteel veruit de grootste streamingdienst en heeft zo'n 60,62 miljoen betalende abonnees in de Verenigde Staten. Dat is ruwweg een derde van de wereldwijde databank van Netflix. Daarmee is het bedrijf veruit de grootste, maar daar staan grote schulden tegenover. Netflix heeft zo'n 12,43 miljard dollar en schuld en wil komend jaar een kleine 15 miljard dollar aan originele content uitgeven.

Dat moet ook wel, want Netflix verliest de komende tijd populaire zaken als de serie Friends en heeft straks geen enkele Marvel/Disney-film meer om aan te bieden. Originele content is dus de belangrijkste manier om mensen te binden en dus zet Netflix daar vol op in. De hamvraag is nu natuurlijk wat jij doet: houd je Netflix, of ga je je abonnement opzeggen?

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Alexwithmike

Avatar

Nog eens een onheilspellend artikel over Netflix. Iedereen weet nu toch al dat Netflix altijd de grootste streamingdienst zal blijven...

GreenHornet

Avatar

Ik denk dat het mee zal vallen.
FT stop met het aanvallen op NetFlix.

PRIME

Avatar

Binnen ons huishouden hebben we alle 3 de grote spelers + HBO via Ziggo.
Kost je in totaal nog geen 25€.

Verder dan dit ga ik echter niet... Dus HBO MAX met z'n 15€ basisprijs kan ff wieberen

eltorro

Avatar

DisneyTotaal is volgens mij geen fan van Netflix.

Ang3l

Avatar

Zeg, worden jullie gesponsord door Disney+ om Netflix een beetje zwart te maken of zo? Wat een negatief gezeik de laatste weken.

Master Of Films

Avatar

Verdacht dat er vele "negatieve" berichten over Netflix worden verspreid via Filmtotaal. Ook verdacht dat D+ enorm in de postieve spotlights staat. Dat D+ ook veel aandacht krijgt is puur vanwege de merken Marvel en Star Wars, dat zijn net mageneten dat aandacht van het publiek trekt.

Je kan zeggen wat je zeggen wilt van Netflix. Maar op Netflix heb je (als filmliefhebber) nog steeds meer varierende keuzes dan op D+.
Niet alleen heeft D+ een enorme leeftijdsbeperking tot 12 jaar/PG-13, het zit ook nog eens behoorlijk vol met het popcorn gehalte.

Goku32

Avatar

Ik blijf zoiezo bij nedflix, ik vind het altijd leuk de serie,s en films die ze hebben niks mis mee

McGraig

Avatar

Het is een beetje stemmingmakerij. Ze doen het juist ondanks de concurrentie heel goed, zie jullie eigen poll.

kokosnoot

Avatar

Pure stemming makerij! Netflix heeft concurentie maar dat hebben ze allemaal! Voor geen een streamingdienst zal het alleen maar hoera zijn door alle concurentie. Willen wij wel bv dat je alleen Disney overhoudt aan het einde als consumenten. Voorspelbare poll true....Dat zou niemand willen uiteindelijk!

TwinsA

Avatar

Ik ben het eens met GreenHornet, ieder zijn ding. Netflix is en zal steeds een waardevolle streamingdienst zijn, net zoals de anderen. Voor ieders wat, wie er niet blij over is zoek dan zelf je favoriete dienst, maar laat dat negatief beeld over Netflix achterwegen.

Frietgezicht

Avatar

@ mof haha idd, viel mij ook al op dat ze echt proberen nieuws te brengen over Disney+.
Meestal slaan ze Screenjunkies over maar over Baby Yoda staat er gelijk een heel artikel op FT

rfdl

Avatar

Allemaal leuk maar wie zeg dat disney zo groot wordt Moeten hun niet ook regionaal gaan produceren

NieuwsFilm