Algemeen

HBO Max wil 2x zoveel content gaan aanbieden als Disney+... voor 2x de prijs

De streamingdienst zal dan ook dubbel zo duur zijn.

door Timothy van Damme om 22:54 in Algemeen
John Stankey, directeur van AT&T heeft bekend gemaakt wat we kunnen verwachten van hun streamingdienst HBO Max. Hiervoor wil hij vooral het verschil met Disney+ benadrukken. Zo wordt bijvoorbeeld verteld dat erbij hun twee keer zoveel content te zien moet zijn bij aanvang.

Allereerst geeft Stankey de concurrent een compliment: "Disney+ is een uitstekend product. Zij hebben een grote aantrekkingskracht op de jeugd". Daarna wordt hij wat kritischer: "De rest van het gezin bedienen ze helaas niet zo goed". Dat gaat HBO Max blijkbaar anders doen. Zij willen een aanbod creëren waarin iedereen van het gezin zich herkent. Effectief is het idee om te beginnen met maar liefst 1800 films. En dan zijn de vele series nog niet genoemd.

Interesse
Dat HBO Max een enorm aanbod aan content wil bieden is niet verwonderlijk. De dienst is met 15 dollar ook dubbel zo duur als Disney+ en daarmee één van de duurste streamingdiensten op de markt. Aan de andere kant is HBO Max net zo duur als een huidige HBO abonnement, dus de interesse van het publiek is er zeker.

Daarnaast heeft HBO Max een mooie, diverse catalogus tot zijn beschikking. Hun grote publiekstrekker wordt Joker. HBO Max wordt in mei 2020 uitgerold in Amerika. De dienst zal te zijner tijd ook uitgerold worden naar Europa, maar het aanbod kan vanwege uitzendrechten wel verschillen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

lijkt me een beter optie dan het miere zoete disney. Ook la moet ik iets meer betalen, geen probleem mee.

Master Of Films

Avatar

Eind oktober schreef totaaltv nog een artikel over HBO en Ziggo. Echter het wordt niet duidelijker of HBO Max naar Nederland komt.

Goed nieuws voor Ziggo: Rechten films en series HBO blijven te koop

In Nederland zijn films en series van HBO exclusief bij Ziggo te zien. Met de verwachte komst van streamingdienst HBO Max lijkt eigenaar WarnerMedia de rechten in eigen beheer te houden. Of is dit toch niet het geval? Vandaag werd namelijk bekend dat WarnerMedia met het Britse Sky een nieuwe overeenkomst heeft beklonken over rechten van HBO-content. Het gaat hierbij om een meerjarige overeenkomst die voor meerdere Europese landen – waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland – van toepassing is. Het uitzenden van HBO-content bij tv-aanbieders die onder de merknaam Sky in Europa opereren, is breder dan alles films en series van de Amerikaanse tv-zender. Ook wordt in de overeenkomst de distributie van tv-kanalen van Turner (TBS) geregeld. De content van HBO wordt bij Sky niet alleen lineair maar ook via NOW video on demand aangeboden.

Een belangrijke pijler van de exclusieve content van het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo is HBO-content. De films en series worden door het kabelbedrijf bij de aanvullende abonnementsvormen Ziggo Movies & Series aangeboden. Door de exclusiviteit kunnen klanten van concurrenten als KPN en T-Mobile niet op legale wijze naar films en series van HBO kijken. Ziggo wil niet zeggen wanneer de huidige rechtenovereenkomst met HBO eindigt. Omdat dit soort overeenkomsten maximaal voor een periode van vijf jaar gesloten worden, is het de verwachting dat de einddatum van de huidige deal 31 december 2020 is.

Omdat WarnerMedia in het eerste deel van 2020 de eigen streamingdienst HBO Max in Amerika – en daarna in andere landen – op de markt gaat brengen, was de verwachting dat het Amerikaanse mediabedrijf de rechten van HBO-content voor zichzelf wilde houden. De nieuwe overeenkomst met Sky duidt echter op een andere strategie. Omdat binnen deze overeenkomst ook het video on demand aanbieden via NOW is geregeld, gloort voor Ziggo hoop dat het met WarnerMedia serieus kan onderhandelen om de Nederlandse rechten van HBO-content – al dan niet exclusief – ook na 2021 in bezit te houden.


Frietgezicht

Avatar

Gisteren in de rust van Ajax zag ik reclame van Disney+ met alleen als trekpleister Lady @ The Vagebond.
Moest er bijna om lachen, welk publiek willen ze trekken in een voetbalwedstrijd?

Civilian Supreme

Avatar

Toch kan Stinkey beter wat lager inzetten, ietsje lager beginnen of het abonnement opdelen in een basis hbo met beperkte content en een premium hbo met een zeer ruim aanbod.
Disney verhoogt haar prijzen ook nog wel en dan zal het verschil niet zo groot meer zijn. Ben ook geneigd eerder iets als hbo te nemen maar hbo en netflix samen is iets te gortig.

GreenHornet

Avatar

het gaat niet om de backlog maar nieuwe content Originals.

TwinsA

Avatar

Moest deze in Eu. komen, dan ben ik wel geneigd om deze naast Netflix binnen te halen. Benieuwd naar hun aanbod.

Sunspot

Avatar

Betaal liever 15 euro met aanbod, waar voor ieder wat wils is, dan zo een Disney ding, is ook allemaal hetzelfde, kindvriendelijk.

Dwergen1999

Avatar

Ik ben hier wel benieuwd naar

diablo1973

Avatar

Hier ben ik zeker benieuwd naar. Als je ziet wat er allemaal voor moois onder de Warner, HBO en Turner vlag valt kan dit in tegenstelling tot het te veel kinderlijke Disney + inderdaad een volwaardige concurrent van Netflix worden.

noah81

Avatar

@frietgezicht
Er kijken veel papa's naar ajax en die zijn makkelijker over te halen met een extra dienst dan mama's die alles te duur vinden Smiley face

Parisan

Avatar

Waarom zou ik HBO erbij nemen als ik al het hoogste Ziggo tv pakket en Netflix heb? Disney is een onmisbare toevoeging voor mij als levenslange fan, maar andere streaming diensten zijn compleet overbodig.

NieuwsFilm

meest populair