Netflix lekker aan het opscheppen over mega kijkcijfers 'The Irishman'

Netflix lekker aan het opscheppen over mega kijkcijfers 'The Irishman'

Netflix heeft deze officiële cijfers zelf bekendgemaakt.

The Irishman, het nieuwe misdaadepos van topregisseur Martin Scorsese, is een groot succes voor Netflix. Binnen zeven dagen is de film namelijk al maar liefst 26 miljoen keer bekeken. Dat heeft Netflix zelf bekendgemaakt.

Hoewel Netflix normaliter weinig communiceert over zijn kijkcijfers, heeft het bedrijf voor The Irishman een uitzondering gemaakt. Via Twitter liet de streamingdienst weten dat wereldwijd al 26.404.081 huishoudens de prent hebben bekeken.

Maar bijna niemand kijkt de film toch helemaal af? Het klopt dat slechts 18% van de Netflix-gebruikers The Irishman op zijn premièredag volledig heeft afgekeken. Dat is vergelijkbaar met andere films. Aangezien The Irishman met een speelduur van ruim 3,5 uur een behoorlijk lange zit is, zullen veel gebruikers hem in delen hebben gekeken.

Netflix telt gebruikers die de film voor minstens 70% hebben gezien als één volledige stream, dus niet alle 26 miljoen abonnees zullen The Irishman ook daadwerkelijk van A tot Z hebben gekeken.


Over de film
In The Irishman blikt Frank Sheeran (Robert De Niro) terug op zijn carrière in de georganiseerde misdaad. Sheeran werkte voor de beruchte maffiabaas Russell Bufalino (Joe Pesci) en trad later in dienst bij de corrupte vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). The Irishman kostte zo'n 140 miljoen dollar om te maken. De film werd verdeeld ontvangen door Netflix-kijkers.

NieuwsFilm

meest populair