Algemeen

Netflix lekker aan het opscheppen over mega kijkcijfers 'The Irishman'

Netflix heeft deze officiële cijfers zelf bekendgemaakt.

door Jeffrey Kouters om 09:02 in Algemeen
The Irishman, het nieuwe misdaadepos van topregisseur Martin Scorsese, is een groot succes voor Netflix. Binnen zeven dagen is de film namelijk al maar liefst 26 miljoen keer bekeken. Dat heeft Netflix zelf bekendgemaakt.

Hoewel Netflix normaliter weinig communiceert over zijn kijkcijfers, heeft het bedrijf voor The Irishman een uitzondering gemaakt. Via Twitter liet de streamingdienst weten dat wereldwijd al 26.404.081 huishoudens de prent hebben bekeken.

Maar bijna niemand kijkt de film toch helemaal af? Het klopt dat slechts 18% van de Netflix-gebruikers The Irishman op zijn premièredag volledig heeft afgekeken. Dat is vergelijkbaar met andere films. Aangezien The Irishman met een speelduur van ruim 3,5 uur een behoorlijk lange zit is, zullen veel gebruikers hem in delen hebben gekeken.

Netflix telt gebruikers die de film voor minstens 70% hebben gezien als één volledige stream, dus niet alle 26 miljoen abonnees zullen The Irishman ook daadwerkelijk van A tot Z hebben gekeken.


Over de film
In The Irishman blikt Frank Sheeran (Robert De Niro) terug op zijn carrière in de georganiseerde misdaad. Sheeran werkte voor de beruchte maffiabaas Russell Bufalino (Joe Pesci) en trad later in dienst bij de corrupte vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). The Irishman kostte zo'n 140 miljoen dollar om te maken. De film werd verdeeld ontvangen door Netflix-kijkers.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Via Twitter liet de streamingdienst weten dat wereldwijd al 26.404.081 huishoudens de prent hebben bekeken.
Maar of deze 26.404.081 huishoudens de prent helemaal hebben afgekeken (in delen of in 1 keer) is voor mij een vraag en voor Netflix een weet Smiley face

Movieman2018

Avatar

Klopt, heb hem in twee delen gekeken. Geen tijd en te lang.

Pietjebam

Avatar

Toch willen mensen een film over witte mannen zien blijkbaar

McGraig

Avatar

Weer een lekker chargerende kop en meer stemmingmakerij. Het lijkt me vrij logisch dat ze hier bij Netflix heel blij mee zijn.

tommieman

Avatar

@pietjebam : waar slaat je reactie op?
Het zijn toch gewoon uitstekende acteurs in een film van een uitstekende regisseur?
Ik snap niet wat je hier aan het provoceren bent.....

Pietjebam

Avatar

Ik bedoelde gwn dat mensen die zeuren dat het publiek niet meer zitten te wachten op een film van een mannelijke regisseur met blanke mannen in de hoofdrol op moeten houden met die domme argumenten want er zijn blijkbaar genoeg mensen die deze film hebben gekeken. Als de film in the bios uit was gekomen had hij bijna 250 miljoen opgehaald in kaartverkoop in de eerste week, mits al deze mensen naar de bios gegaan zouden zijn natuurlijk

Sunspot

Avatar

Top film! Goed voor Netflix, hoop dat ze meer gaan maken.

Netflix zie ik laatste tijd ook vooral als durfal, eigen content, nemen risico.

Bobby Peru

Avatar

@tommieman: pietje verwijst naar een twiet van Halina Reijn, die zich beklaagde over al die "oude witte mannen" en het gebrek aan vrouwenrollen in de film.

NieuwsFilm

meest populair