Kinderboek van Paul McCartney (The Beatles) wordt een Netflix-animatiefilm

Kinderboek van Paul McCartney (The Beatles) wordt een Netflix-animatiefilm

De muzikant zal de film gaan produceren en er ook nog eens nieuwe muziek voor gaan schrijven.

Hoewel Paul McCartney uiteraard vooral bekend is vanwege zijn legendarische muziekcarrière, gaat hij zich de komende tijd bezighouden binnen de filmwereld. Zijn kinderboek High in the Clouds wordt door Netflix omgetoverd tot een animatiefilm en de Beatles-muzikant is van plan actief betrokken te zijn bij het proces.

High in the Clouds, dat McCartney schreef samen met Geoff Dunbar en Philip Ardag, is een avonturenboek voor kinderen dat werd uitgegeven in 2005. Het verhaal volgt een fantasierijke eekhoorn genaamd Wirral, die per ongeluk de tirannieke leider, een uil genaamd Gretsch, boos maakt omdat hij een betere zanger blijkt te zijn. Wirral wordt weggestuurd en sluit zich aan bij een halfbakken groep rebellen die hoog in de wolken leeft.

Oscar-genomineerde regisseur
Netflix maakt de animatiefilm samen met Gaumont Animation, bekend van de animatieserie F is for Family. De regie is in handen van de Oscar-genomineerde regisseur Timothy Reckart (Head Over Heels, The Star) en het script komt van Jon Croker, bekend van beide Paddington-films.

Paul McCartney zal gaan produceren en is daarnaast ook van plan om nieuwe nummers en muziek voor de film te gaan schrijven. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer High in the Clouds op Netflix te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair