J.J. Abrams over de nietszeggendheid van 'Star Wars: The Last Jedi'

J.J. Abrams over de nietszeggendheid van 'Star Wars: The Last Jedi'

Hopelijk zet hij iets recht met Star Wars: The Rise of Skywalker.

Ondertussen begint de Star Wars-koorts bij de fans op te lopen tot het hoogtepunt. Het duurt namelijk nog een paar dagen totdat je Star Wars: The Rise of Skywalker in de Nederlandse bioscoopzalen kunt zien. En deze moet bij sommige fans de nare nasmaak van Star Wars: The Last Jedi uit 2017 wegspoelen.

Episode VIII van regisseur Rian Johnson kwam om verschillende redenen onder vuur te liggen bij vooral een groep die-hard fans. Denk maar aan het beginshot met het lichtzwaard, de dood van Snoke en de onthulling rond Rey's ouders.


J.J. is het er niet mee eens
In gesprek met The New York Times liet J.J. Abrams (The Force Awakens, The Rise of Skywalker) weten dat hij het niet met alle keuzes van Johnson eens is. Hij zei dat deel acht "vol verrassingen, subversie en allerlei gedurfde keuzes" zit, maar "aan de andere kant is het een beetje een meta-benadering van het verhaal. Ik denk niet dat mensen naar Star Wars gaan om te horen, 'dit doet er niet toe.'"

Abrams voegde eraan toe dat hij drie maanden korter kon werken aan Star Wars: The Rise of Skywalker dan bij The Force Awakens en dat hij op sommige momenten het verhaal ingrijpend veranderde. Hij gaf aan dat het een zeer stressvolle periode was: "Ik zeg hiermee niet dat deze Star Wars op live televisie lijkt, maar het was zeker geen ontspannen tijd."


Vanaf aankomende woensdag kun je ontspannen in je bioscoopstoel gaan zitten om werkeloos toe te zien hoe het slotstuk in de Skywalker Saga zich ontrafelt.



NieuwsFilm

meest populair