Disney-baas wil in discussie met Martin Scorsese over zijn Marvel-kritiek

Dat wordt vast en zeker een leuke gesprek!

Momenteel draait alles in Hollywood om de epische strijd om allerhande grote filmprijzen. Daarnaast woedt echter nog een andere strijd: die tussen regisseur Martin Scorsese en de hedendaagse superheldenfilm. De negatieve woorden die Scorsese had voor superheldenfilms, en Marvel-films in het bijzonder, zorgde voor het nodige commentaar van fans en media. maar ook Marvel-regisseurs als James Gunn en zelfs Disney-CEO Bob Iger. Laatstgenoemde wil nu een kop koffie drinken met Scorsese om hun standpunten uit te wisselen.

Bob Iger werd afgelopen week door Time Magazine gekozen tot zakenman van het jaar. Welverdiend natuurlijk, gezien de overname van Fox, de uitbreiding van twee Disney-parken en de lancering van streamingdienst Disney+. In het profielstuk dat Time schreef over Iger werd ook de 'woordenwisseling' tussen Scorsese en Iger belicht. Iger onthulde daarbij dat 'zijn mensen en die van Scorsese' momenteel een ontmoeting tussen de twee op touw zetten.

Een ontmoeting van grootheden
Het gesprek tussen Scorsese en Iger, twee grootheden uit de filmindustrie die lijnrecht tegenover elkaar staan qua achtergrond en idealen, zal ongetwijfeld interessant zijn. Of we ooit te horen zullen krijgen wat de twee elkaar echt te zeggen hebben, is nog maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair