Algemeen

Disney-baas wil in discussie met Martin Scorsese over zijn Marvel-kritiek

Dat wordt vast en zeker een leuke gesprek!

door Zilko Tarici om 14:14 in Algemeen
Momenteel draait alles in Hollywood om de epische strijd om allerhande grote filmprijzen. Daarnaast woedt echter nog een andere strijd: die tussen regisseur Martin Scorsese en de hedendaagse superheldenfilm. De negatieve woorden die Scorsese had voor superheldenfilms, en Marvel-films in het bijzonder, zorgde voor het nodige commentaar van fans en media. maar ook Marvel-regisseurs als James Gunn en zelfs Disney-CEO Bob Iger. Laatstgenoemde wil nu een kop koffie drinken met Scorsese om hun standpunten uit te wisselen.

Bob Iger werd afgelopen week door Time Magazine gekozen tot zakenman van het jaar. Welverdiend natuurlijk, gezien de overname van Fox, de uitbreiding van twee Disney-parken en de lancering van streamingdienst Disney+. In het profielstuk dat Time schreef over Iger werd ook de 'woordenwisseling' tussen Scorsese en Iger belicht. Iger onthulde daarbij dat 'zijn mensen en die van Scorsese' momenteel een ontmoeting tussen de twee op touw zetten.

Een ontmoeting van grootheden
Het gesprek tussen Scorsese en Iger, twee grootheden uit de filmindustrie die lijnrecht tegenover elkaar staan qua achtergrond en idealen, zal ongetwijfeld interessant zijn. Of we ooit te horen zullen krijgen wat de twee elkaar echt te zeggen hebben, is nog maar de vraag.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mijn god! Men kan het niet los laten.

GreenHornet

Avatar

"With great power comes great responsibility"

nooffencetaken

Avatar

Iger is slim, die gaat hem een job aanbieden. “Als jij denkt te weten hoe het moet? Laat maar zien, hier heb je nog een van de 20.000 al uitgewerkte scripten

Ang3l

Avatar

Let it go, let it goooooo!

Master Of Films

Avatar

nooffencetaken "Laat maar zien, hier heb je nog een van de 20.000 al uitgewerkte scripten"
Duidelijk dat je The Lion King 2019 niet hebt gezien. Want dat was al een uitgewerkte script van de jaren 90. Waarom iets nieuws verzinnen, terwijl er al een script ligt. Handig zo'n Xerox kopieermachine bij Disney.

Scorsese daartegen heeft recent nog een orginele film afgeleverd bij Netflix Smiley face

centr1no

Avatar

Master Of Films " Scorsese daartegen heeft recent nog een orginele film afgeleverd bij Netflix "
Origineel?
In welk opzicht?
Zoals het verhaal van deze ganster origineel is ten opzichte van het verhaal van een andere, zoals het verhaal van de ene superheld origineel is ten opzichte van de andere?
Hij heeft ook eerder geen gansterfilms gemaakt en zijn film heeft ook geen overeenkomsten met andere gansterfilms?
Of de originaliteit van zijn eigen werk, zijn stijl die in iedere film duidelijk herkenbaar is?

NieuwsFilm

meest populair