Algemeen

'Game of Thrones'-makers gaan aan de slag met bijzondere nieuwe thriller

Wat gaan David Benioff en D.B. Weiss precies doen nu hun krankzinnig populaire serie ten einde is gekomen?

door Jan-Peter Rook om 18:05 in Algemeen
Na hun vroegtijdige vertrek uit het Star Wars-universum zijn David Benioff en D.B. Weiss, de heren achter de hysterisch populaire tv-serie Game of Thrones, er eindelijk achter waar ze nu mee aan de slag gaan. Het duo gaat voor Warner Bros. een nieuwe thriller produceren, gebaseerd op een graphic novel genaamd Lovecraft.

Lovecraft gaat op een bepaalde manier over het leven van de Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver H.P. Lovecraft, die onder meer de boeken The Call of Cthulhu, The Rats in the Walls, At the Mountains of Madness, The Shadow over Innsmouth en The Shadow Out of Time schreef. In de film zouden de wezens uit de verhalen van Lovecraft, die overduidelijk verzonnen zijn, echt bestaan.

Lovecraft
Er is al een tijdje sprake van interesse om de verhalen van Lovecraft te verfilmen. Zo deden Universal en regisseur Guillermo del Toro een poging met At the Mountains of Madness, maar dat project kwam op de plank terecht vanwege budgetproblemen. Verder zien we volgend jaar Nicolas Cage in Color Out of Space, gebaseerd op een kort verhaal van Lovecraft.

Het is op dit moment nog niet bekend of Benioff en Weiss de op dit moment nog titelloze film zullen gaan regisseren. Wel weten we al dat het scenario wordt geschreven door Phil Hay en Matt Manfredi.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Noxin

Avatar

Alsof iemand nog enthousiast wordt van wat deze heren doen.

Spider-fan

Avatar

Wel leuk dat er weer een beetje een opleving is van interesse in Lovecraft in de filmwereld. Zijn verhalen worden vaak als onverfilmbaar geacht, omdat de wezens erin zo vreselijk zouden zijn dat je gek zou worden als je ze kon zien. Dus hoe verfilm je dat?
Toch zijn er wel goede films gemaakt (nogal vrij meestal) van zijn werk, zoals Re-Animator, From Beyond, The Resurrected en het drieluik Necronomicon. En Evil Dead is ook door Lovecraft geïnspireerd. Daarnaast zijn er ook talloze games, zoals het recente Sinking City, een open wereld detective/survival horror game, die een geweldige sfeer heeft, maar waarschijnlijk alleen fans van Lovecraft zal aanspreken.
Dus Lovecraft adapteren kan op zich wel.

Dani Ardor

Avatar

Je vergeet de beste Spider-fan, In the Mouth of Madness, de rillingen lopen nog over m’n rug

centr1no

Avatar

Dani Ardor " Je vergeet de beste Spider-fan, In the Mouth of Madness, de rillingen lopen nog over m’n rug "
Verre van de beste film van John Carpenter, maar de inspiratie van Lovecraft is duidelijk.
Maar de beste, of misschien de bekendste die mij zo te binnen schiet is toch The Call of Cthulhu.

Spider-fan

Avatar

Wat wel grappig is, is dat Sutter Cane in In the Mouth of Madness de reputatie heeft van Stephen King en door miljoenen wordt gelezen.
Lovecraft had een beperkte lezerskring en er is zelfs geen boek van hem gepubliceerd tijdens zijn leven, hij publiceerde voornamelijk in tijdschriften.
Wat ik mooi vind aan Lovecraft is het taalgebruik. Het is ouderwets, maar heel beeldend. Ik zie de werelden die hij creëert vaak heel duidelijk voor me.
Als je het in het Engels leest en je leest precies, ben je wel heel veel woorden aan het opzoeken - hij gebruikt meestal woorden die niet zo algemeen zijn (hoewel ze bijna altijd wel in mijn woordenboek staan). En hij schrijft lange zinnen, maar daar hou ik altijd wel van.
Het valt strikt genomen onder 'pulp' denk ik, maar daar is het veel te mooi voor geschreven.

NieuwsFilm

meest populair