Algemeen

Ook makers 'Cats' slaan nu terug naar kritische fans

Je kan nou eenmaal niet de hele wereld tevreden stellen.

door Arjen Rooseboom om 11:19 in Algemeen
Soms wordt een film al (on)terecht afgeserveerd, nog voordat deze goed en wel draait. Cats is hier zo'n slachtoffer van. Kritiek op met name het ontwerp van de menselijke katten is inmiddels geen nieuws meer en de film zal alle zeilen bij moeten gaan zetten.

Nadat eerder regisseur Tom Hooper reageerde op alle commotie, hebben nu ook producers Eric Fellner en Tim Bevan van zich laten horen.

Fellner vertelde tegenover VARIETY: "Weet je, de realiteit is dat miljoenen mensen die trailer hebben gezien. En ja, er waren mensen die hem niet zo leuk vonden en met de huidige digitale wereld waarin we leven, zijn dat soort mensen altijd het meest luidruchtig, helaas".

Fellner herhaalde ook de opmerkingen van Hooper dat de special effects nog niet voltooid waren toen de trailer uitkwam en beloofde dus: "De personages zijn vooruitgegaan en gaan nog steeds elke dag vooruit".

Bevan gaf kritiek op de kritiek door te zeggen: "Alle zeurpieten zijn waarschijnlijk mensen die 'Cats' niet kennen en dachten dat ze iets geanimeerds of een dier op 4 poten te zien zouden krijgen. Onder de mensen die 'Cats' wél kennen, waren de reacties behoorlijk solide".

De harige musicalfilm, met onder andere Jennifer Hudson, Taylor Swift, Idris Elba, Ian McKellen, Judy Dench, Rebel Wilson en James Corden, staat gepland om op Tweede Kerstdag onze bioscoopzalen in te spinnen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Fellner " dat de special effects nog niet voltooid waren toen de trailer uitkwam en beloofde dus: "De personages zijn vooruitgegaan en gaan nog steeds elke dag vooruit". "
Als dat werkelijk zo is, waarom breng je dan een trailer uit die niet representatief is voor je film? Zijn ze niet gewoon terug achter de computer gaan zitten na alle negatieve opmerkingen zoals bij Sonic?
Bevan " Alle zeurpieten zijn waarschijnlijk mensen die 'Cats' niet kennen "
Netjes dat hij niet meedoet met zijn collega's die mensen met kritiek klakkeloos trol,racist of vrouwenhater (of is kattenhater meer toepasselijk) noemen, maar het komt op hetzelfde neer.
Er wordt gepoogd iedereen die niet positief is in een verdomhoekje te zetten en hun mening te ondermijnen.
Het is jammer dat dit soort uitingen altijd worden gedaan in eenzijdige interviews waar 'journalisten' domweg neerpennen wat de geïnterviewde zegt zonder dat die aangesproken worden op hun bullshit zoals dat op social media wel zou gebeuren.

Als je de filmindustrie zelf moet geloven maken ze alleen maar perfecte producten en voor iedereen die kritiek heeft is er e.o.a. afwijking waardoor die kritiek niet geldig zou zijn.
En als dat perfecte product dan toch niet zo'n succes blijkt te zijn, wie krijgt dan de schuld?

GreenHornet

Avatar

Ze moeten eens luisteren naar de feedback van de Fans. Feedback is geen kritiek.

Bij Sonic hebben ze wel geluisterd en dat heeft de film ook goed gedaan.

1 tip voor film makers tease het publiek al heel vroeg bij het maken van een film. En luister naar de feedback. Als ze dit bij Cats hadden gedaan dan hadden de katten gewoon pakken aan gehad en geen CGI.

TheGrey

Avatar

Jammer van de investeringen

Spider-fan

Avatar

Je zou maar op een dag wakker worden en je kat ziet er zo uit. Je schrikt je rot!

Jeroen Pasman

Avatar

Je kunt alle mensen die klagen zeurpieten noemen, maar daarmee los je het probleem niet op denk ik.
Ik las in een artikel dat de katten er echt heel raar uitzien en het geheel eerder eng oogt dan origineel en verfrissend. Het Musicalgevoel ontbreekt daardoor.
Dat los je niet op door in de slachtofferrol te kruipen en kenbaar te maken dat mensen die negatief zijn het hardst schreeuwen. Deze film gaat keihard floppen

Mothercopper

Avatar

Flip flop en hup naar de prullenbak met die rotzooi. Ziet er niet uit en het verdient het levenslicht niet

NieuwsFilm

meest populair