Algemeen

Geen schild en zwaard voor Diana Prince in 'Wonder Woman 1984'

Ditmaal moet de superheld het enkel met haar lasso en armbanden doen.

door Zilko Tarici om 09:43 in Algemeen
In de recente trailer van Wonder Woman 1984 is je wellicht opgevallen dat de superheld niet langer een schild en/of zwaard tot haar beschikking heeft. Daar is echter een reden voor. Regisseur Patty Jenkins heeft de wapens namelijk bewust verwijderd uit de nieuwe film. Diana Prince moet het ditmaal dus enkel doen met haar lasso, armbanden en tiara.

Jenkins zei het volgende over haar besluit:

"Wonder Woman draagt geen wapen. We hadden altijd al de intentie om het zwaard achterwege te laten, omdat het nogal agressief overkomt. Als je een zwaard hebt, wil je het ook gebruiken. Het schild vonden we ook een tikkeltje overbodig. Ze is een godin, kan vechten, is supersterk en heeft allerlei vaardigheden. Ze heeft natuurlijk nog steeds haar armbanden, lasso en tiara. Daar moet ze het ditmaal mee doen."

Trouw aan de strips
Voordat je wellicht boos wordt over de keuze Jenkins, is het belangrijk om op te merken dat de regisseur ditmaal trouwer is aan de geschiedenis van de strip. Het zwaard en schild van Wonder Woman is iets dat alleen de laatste 10 jaar werd gebruikt in de New 52-stripreeks. Daarvoor had ze enkel de wapens die ze nu ook in Wonder Woman 1984 tot haar beschikking heeft.

Wonder Woman 1984 draait vanaf 4 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Wat?! Geen tit-canons?!

Sunspot

Avatar

Goed uit te leggen inderdaad, is een half=god, kan makkelijk zonder tegen de meeste tegenstanders.

Maar heb meer het idee dat het is omdat het altijd mannen zijn/waren in oorlogen vooral, zwaarden ens childen.

Vin ddat schild en vooral zwaard zo vet bij WW.

NieuwsFilm

meest populair