Castlid wilde graag dat [...] zou sterven in 'The Rise Of Skywalker'

Castlid wilde graag dat [...] zou sterven in 'The Rise Of Skywalker'

Een opmerkelijk, maar begrijpelijk verzoek aan regisseur J.J. Abrams.

SPOILER VOOR 'THE RISE OF SKYWALKER' IN AANTOCHT!

Wees alvast gewaarschuwd, je hebt zelf geklikt. Sinds 1977 is Anthony Daniels de enige constante factor in alledrie de STAR WARS trilogieën. De 73-jarige Engelse acteur heeft gedurende 42 jaar en 9 films lang op trouwe wijze de rol van C-3PO vertolkt.

Hoewel morgen met het afsluitende The Rise Of Skywalker de saga (officieel) wordt afgerond, is tegenwoordig niks meer definitief en bestaat altijd de mogelijkheid dat personages in de toekomst weer terugkeren.

Maar dit geldt niet voor C-3PO aangezien Daniels, in navolging van Harrison Ford, aan regisseur J.J. Abrams heeft gevraagd om de gouden droid te doden: "Ik voelde mij een beetje naar de achtergrond verbannen en ik wilde niet uitgroeien tot wanddecoratie. Dan neem ik liever afscheid met een grote send-off. En J.J. weigerde eerst resoluut, maar hij is berucht omdat hij van minuut van minuut van gedachten veranderd".

Bekijk de afbeelding
Ergens heeft Daniels natuurlijk een punt. Zowel C-3PO als R2D2 kregen bar weinig te doen in The Force Awakens en The Last Jedi door de introductie van BB-8. In Episode IX lijken ze weer een belangrijk aandeel te hebben in de laatste missie van onder andere Rey, Poe en Finn.

R.I.P.
Het shot uit de trailer waarbij hij nog eenmaal naar zijn vrienden wil kijken en de promo waarin hij R2D2 bedankt voor het zijn van zo'n goede vriend, suggereert zeker de mogelijkheid van een afscheid. Al kan je vraagtekens zetten bij het begrip 'dood' en in hoeverre dat geldt voor een droid. Het kan ook simpelweg het wissen van zijn geheugen betekenen, wat eerder gedeeltelijk gebeurde aan het eind van Revenge Of The Sith.

NieuwsFilm

meest populair