Sam Mendes krijgt acuut maagpijn als hij aan 'James Bond' terugdenkt

Sam Mendes krijgt acuut maagpijn als hij aan 'James Bond' terugdenkt

Regisseren is niet alles wat het is.

Zijn James Bond-films mogen er mooi uitzien, maar als we filmmaker Sam Mendes moeten geloven verliep het maken van Skyfall en Spectre niet bepaald gladjes. De 54-jarige Engelsman vertelde aan The Sunday Times dat hij zijn herinneringen aan de producties ver achter zich wil laten, ondanks dat hij blij is met zijn creaties.

"Wanneer ik aan ze denk krijg ik last van mijn maag," begint Mendes. "Het is gewoon zo zwaar. Je voelt je net als de bondscoach van het Engelse voetbalteam. Je denkt bij jezelf: 'Als ik win dan overleef ik het. Als ik verlies dan word ik aan de schandpaal genageld.' Er is geen overwinning. Alleen maar overleving."


Terugkeer
Liefhebbers van de franchise weten het inmiddels wel: vanaf volgend jaar april kunnen we Daniel Craig weer als de superspion zien in No Time to Die. De opvolger van Spectre is deze keer gemaakt door Cary Joji Fukunaga. Drie jaar geleden sprak Mendes al over een potentiële terugkeer naar de Bond-serie.

"Het was een ongelofelijk avontuur. Ik genoot van elke seconde. Maar ik denk dat het tijd is voor een ander. Ik ben een verhalenverteller. Uiteindelijk wil ik verhalen maken met nieuwe karakters." Later gaf Mendes aan dat hij simpelweg ook geen ideeën meer had. "Ik denk niet dat ik het weer kan doen. Je moet alles aan de kant schuiven. Elk idee dat ik voor een Bond-film had heb ik in 'Spectre' verwerkt."

NieuwsFilm

meest populair