Dramatisch slechte start voor nieuwste film Clint Eastwood 'Richard Jewell'

Dramatisch slechte start voor nieuwste film Clint Eastwood 'Richard Jewell'

Is de groot filmmaker zijn mojo kwijt aan het raken?

Afgelopen weekend gingen er in de States een aantal nieuwe films landelijke in première. Zo debuteerde Jumanji: The Next Level erg sterk. Ook Clint Eastwoods drama Richard Jewell beleefde zijn eerste weekend. Maar heel succesvol verliep dit niet.

Met een start van zo'n 5 miljoen dollar in ruim 2,5 duizend bioscopen in het debuutweekend is de start zelf dramatisch te noemen. Volgens Variety debuteerde alleen Eastwoods Bronco Billy (1980) zwakker met 3,7 miljoen. Overigens deden ook de films Midnight in the Garden of Good and Evil (1997) en True Crime (1999) het niet echt goed bij aanvang. Deze openden met 5,2 miljoen.


Toch nog een succes?
Een zeer groot voordeel is dat de films van Eastwood vaak erg lang succesvoller draaien in de bioscoop. Dit zou ook zomaar eens kunnen gaan gebeuren met Richard Jewell. Eastwood gaf echter wel maar liefst $45 miljoen uit aan de productie, dus dat wordt nog een uitdaging. Overigens is de ontvangst prima en moet het drama in nog flink wat landen in première gaan.

In Nederland is Richard Jewell met Paul Walter Hauser (BlacKkKlansman, I, Tonya) in de titelrol te zien vanaf (pas) 5 maart.



NieuwsFilm

meest populair