J.J. Abrams helemaal klaar met 'Star Wars'

J.J. Abrams helemaal klaar met 'Star Wars'

Na twee films zegt hij de franchise vaarwel.

In 2015 kwam van regisseur J.J. Abrams, die daarvoor nog twee Star Trek-films had opgeleverd, de zevende Star Wars-film Star Wars: The Force Awakens uit. Deze was een doorslaand succes, maar het zou voor Abrams zijn enige film zijn. Toch keerde hij terug voor Star Wars: The Rise of Skywalker.

Nu heeft Abrams aangegeven dat hij definitief klaar is met de franchise. "Deze crew, deze cast is de meest verbazingwekkende die ik ooit heb gekend en daarom voel ik me heel gelukkig dat ik terug ben gekomen. Nu ben ik verdrietig dat ik niet meer met hen zal werken," zei Abrams over zijn werk aan de franchise. Hij bekrachtigde dat hij niet nog een keer zal terugkeren. "Deze keer weet ik het zeker. Ik voel het.

Maar wie dan wel?
Komende weken zal alles rond de franchise vooral gaan over The Rise of Skywalker en uiteraard de afronding van de Disney+ serie The Mandalorian. Op Disney+ komt hiervan ook een tweede seizoen en daarna volgens series over Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor (uit Rogue One), en mogelijk ook over het voor velen onbekende personage Doctor Aphra.


Wat betreft de films is alles nog erg onzeker. Over de trilogie van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson wordt weinig gezegd en de film van Marvel Studios-baas Kevin Feige ligt naar verluidt nog jaren van ons verwijderd.



NieuwsFilm

meest populair