Algemeen

J.J. Abrams helemaal klaar met 'Star Wars'

Na twee films zegt hij de franchise vaarwel.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2015 kwam van regisseur J.J. Abrams, die daarvoor nog twee Star Trek-films had opgeleverd, de zevende Star Wars-film Star Wars: The Force Awakens uit. Deze was een doorslaand succes, maar het zou voor Abrams zijn enige film zijn. Toch keerde hij terug voor Star Wars: The Rise of Skywalker.

Nu heeft Abrams aangegeven dat hij definitief klaar is met de franchise. "Deze crew, deze cast is de meest verbazingwekkende die ik ooit heb gekend en daarom voel ik me heel gelukkig dat ik terug ben gekomen. Nu ben ik verdrietig dat ik niet meer met hen zal werken," zei Abrams over zijn werk aan de franchise. Hij bekrachtigde dat hij niet nog een keer zal terugkeren. "Deze keer weet ik het zeker. Ik voel het.

Maar wie dan wel?
Komende weken zal alles rond de franchise vooral gaan over The Rise of Skywalker en uiteraard de afronding van de Disney+ serie The Mandalorian. Op Disney+ komt hiervan ook een tweede seizoen en daarna volgens series over Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor (uit Rogue One), en mogelijk ook over het voor velen onbekende personage Doctor Aphra.


Wat betreft de films is alles nog erg onzeker. Over de trilogie van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson wordt weinig gezegd en de film van Marvel Studios-baas Kevin Feige ligt naar verluidt nog jaren van ons verwijderd.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop dat nadat the clone wars seizoen 7 is geweest op disney + er een nieuwe animatie serie komt over Luke Skywalker tijdens de orginele trilogie.

ridjieddo

Avatar

jammer, ik meen me te herinneren dat Star Wars films maken juist zijn grootste droom was, dat zei hij tijdens het maken van e Star Trek films volgens mij. Wat mij betreft mag hij volledige leiding hebben over de volgende trilogie en andere spinoffs.

Popcultuurfreak

Avatar

Het schip zinken en snel weglopen.
JJ Abrams is de meest overrated regisseur ooit.
Maar er zal naast dat vast wel meer spelen op de achtergrond.
Ze zullen wss de blaam leggen op Rian Johnson.
Disney was te hoogmoedig en wilde direct zonder plan beginnen aan Star Wars.

CaptainCab

Avatar

Een trilogie te laat, maar goed Smiley face

Master Of Films

Avatar

Popcultuurfreak "Het schip zinken en snel weglopen."
Niet geheel toevallig heeft hij in september een mega deal met Warner gesloten. $250 mil wilde Warner wel betalen, zodat JJ Abrams en zijn Bad Robot firma alleen voor Warnermedia (dus ook voor HBO) gaat werken. Ook niet toevallig dat Warner volgend jaar HBO+ gaat lanceren. Natuurlijk verlaat hij Star Wars, want dat is van Disney Smiley face

ShaoKahn

Avatar

Had ie nu maar 5 jaar eerder de vluchtroute gepakt... Misschien was deze shitstorm er nooit geweest.

deregtx

Avatar

Hij kan beter een nieuwe TV Serie maken zoals Lost. Die was echt geweldig.

GreenHornet

Avatar

Bedankt dat je de hele Star Wars Saga om zeep hebt geholpen.

Rickb

Avatar

Ik heb vandaag the rise of skywalker gezien. JJ heeft voor een waardig eind gezorgt en zal nog zeker een keer terug gaan naar de bios voor deze film. The last jedi was echt een grote deceptie.

Guitarlegend

Avatar

Allemaal zever! Deze morgen gezien en hij was echt goed

Parisan

Avatar

Lol, in het Nederlands klinkt alles altijd zo negatief!

SAS1982

Avatar

Over 10 jaar komt hij weer terug, let maar op

GreenHornet

Avatar

Ik ben helemaal klaar met hem

ralphb

Avatar

Rian Johnson en Kathleen Kennedy... dat zijn de hoofdschuldigen. Ze zouden celstraffen moeten krijgen voor het leed dat ze hebben veroorzaakt.

Giuseppe Melone

Avatar

Hopelijk heeft hij genoeg geld verdiend om weer een eigen serie te maken, daar is hij toch het beste in.

SteefL

Avatar

'ergens helemaal klaar mee zijn' betekent echt in de volksmond iets anders dan de click bate waar t nu toe dient, en dat weet de redactie verdraaid goed. Jammer. Ben benieuwd maar de film, zaterdag issie de mijne! Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

@ralph

Overdrijven is ook een vak.
De fans zijn de grootste schuldigen. TFA was teveel hetzelfde, TLJ was weer te anders en nu TROS is weer te slijmend. Nu hoor ik mensen roepen dat Palpatine had moeten winnen, 1 dat was ook niet goed genoeg geweest en 2 Rey is een Palpatine dus soort van heeft een Palpatine ook gewonnen.
De manbabies hebben Star Wars zelf verziekt en het is hun gelukt om een excuses film te krijgen, erg jammer.
Ik vind TLJ nu alleen nog maar beter.
Het zwakke verhaal en script in Rise verwijt ik Chris Terrio, dat stuk schimmel kan totaal geen films schrijven.

Ondanks alles is Rise een vermakelijke actiefilm en geloof ik dat ze er alles aan gedaan hebben om een goed einde te maken, persoonlijk vind ik dat gelukt met een 6/10.

23VDV23

Avatar

@Popcultuurfreak: ja er zijn er nog steeds die Rian Johnson de schuld geven en dat zullen blijven doen. Maar wat je ook van TLJ vindt, bij Rian Johnson kun je tenminste nog zien aan ándere projecten dat het een getalenteerde regisseur is. Knives Out wordt nu ook weer zeer goed ontvangen, zowel bij critici als publiek. Hij heeft een aantal van de beste episodes van Breaking Bad geregisseerd en daar iets te makkelijk naar de scenario's gewezen. Ozymandias is een typisch voorbeeld dat met een mindere regisseur enorm in het water had kunnen vallen, maar het werd één van de beste. Abrams aan de andere kant heeft nog niets gemaakt dat echt bijzonder is. Hij is hoogstens degelijk en vooral geschikt voor spektakel en de veilige start van een franchise zoals hij dat bijvoorbeeld met Star Trek en TFA heeft gedaan. Maar er is 0 diepgang bij hem, al pretendeert hij middels mystery boxes wel dat het er is. Dat kan hij nooit waarmaken. Bij episode IX kwam die aap voor mij keihard uit de mouw omdat hij voor het eerst iets tot een conclusie moest brengen. Ik had het gevoel dat ik naar een Star Wars film van Michael Bay zat te kijken.

Popcultuurfreak

Avatar

@23VDV23
Rian Johnson mag dat wel goed gedaan hebben. Maar TLJ heeft de plannen helemaal overhoop gehaald. Er wordt van alles afgebroken en niks van waarde toegevoegd.
Hij doet amper moeite om de nieuwe karakters echte ontwikkeling te geven. Bijna niemand in de film maakt logische besluiten. Het is een grote troll film die zichzelf heel slim vindt omdat het niks als verwacht deed.
Er was geen mysterie of investment meer over nadat hij er klaar mee was. Nu moest Rise of Skywalker maar van alles uit de kast halen in de hoop om er nog iets van te maken.

George Lucas heeft ook slechte films gemaakt, datzelfde kan ook gelden voor Rian Johnson. "Ja maar hij maakt ook goede films" is geen excuus.

NieuwsFilm

meest populair