Quentin Tarantino over 'zijn' Halloween 6

Het mocht niet zo zijn, maar wat als...

Het is inmiddels amper voor te stellen, maar er was een tijd dat Quentin Tarantino nog niet heel bekend was. Recent verscheen het boek 'Taking Shape', waarin men in de geschiedenis duikt van de Halloween-franchise. En nu blijkt dat de bekende regisseur bijna het zesde deel daarvan schreef.

Tarantino kon zeker in het begin van zijn carrière nog niet ieder project waar hij van droomde verfilmen. Daarom verkocht hij bijvoorbeeld zijn scripts voor True Romance en Natural Born Killers. In die periode - waarin hij Reservoir Dogs als enige wapenfeit had - vroeg Miramax hem om een script te schrijven voor wat uiteindelijk Halloween: The Curse of Michael Myers zou worden.

Road movie
Volgens Tarantino had hij slechts de eerste twintig minuten bedacht. Uiteindelijk besloot hij voorkeur te geven aan zijn eigen projecten, maar hij had wel een basis voor hoe die film er uit zou moeten zien. In Tarantino's versie was Halloween 6 een soort road movie. Michael Myers zou samen met een mysterieuze man (die hem tijdens het einde van de vorige film bevrijdde) langs allerlei afgelegen plekken aan een snelweg reizen. Bij iedere stop moordt hij er vervolgens op los.

Het mocht uiteindelijk niet zo zijn en dat leidde tot wat veel fans zien als de slechtste film uit de reeks. De mysterieuze man bleek opeens de leider van een sekte die Michael Myers had vervloekt. Wat denken jullie: was Tarantino's Halloween-variant beter geweest?

NieuwsFilm

meest populair