Beestachtig veel 'Netflix Originals' in 2019!

Beestachtig veel 'Netflix Originals' in 2019!

Enorm aantal eigen Netflix-producties.

Met maar liefst 371 eigen films en series - de zogenaamde Originals - zette Netflix heel wat content dit jaar online. En dit is veel meer dan ooit te voren en het zijn zelfs meer releases dan de gehele industrie in 2005 wist te realiseren. Dit wordt duidelijk via Variety Insight.

Variety heeft de data van Netflix onderzocht en komt tot de conclusie dat de content met maar liefst 54,6 procent is gestegen ten opzichte van 2018. In dat jaar verschenen er nog 240 eigen films en series van Netflix. Grote releases dit jaar zijn de Golden Globe-genomineerden The Politician (serie), Marriage Story en Martin Scorseses The Irishman.


En dat is hard nodig ook
Met het verdwijnen van heel wat films en series van partijen als Walt Disney en Warner Bros. zal Netflix steeds meer moeten vertrouwen op het succes van de eigen Originals. Ondanks dat ze veel meer Originals hebben dan de concurrentie blijken de nodige series en films van een magere kwaliteit.


Vaak worden de (lokale) distributierechten van de Originals aangekocht, waardoor het eigenlijk helemaal geen eigen productie is. Wat is de beste Netflix Original die jij dit jaar hebt gezien?

NieuwsFilm

meest populair