'Avengers: Endgame' wordt "op zeker" weer ingehaald door 'Avatar'

'Avengers: Endgame' wordt "op zeker" weer ingehaald door 'Avatar'

James Cameron is er zeker van.

Met de bioscooprelease van Avatar werd in 2009 en 2010 maar liefst 2.789.958.507 dollar opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Bijna tien jaar stond de film van James Cameron bovenaan de box office toplijst aller tijden. Totdat Avengers: Endgame verscheen.

Met een wereldwijde bioscoopomzet van 2.797.800.564 dollar is het verschil tussen beide megablockbusters nog geen 10 miljoen dollar. Geen wonder dat Cameron verwacht dat Avatar na een rerelease weer boven Avengers: Endgame uitkomt.

Endgame heeft zijn moment
Tegenover USA Today zei Cameron dat zijn tien jaar oude Avatar weer de kroon afpakt als er een internationale rerelease komt voorafgaand aan Avatar 2, die in december 2021 verschijnt. "Ik denk dat het een zekerheid is," aldus Cameron, "maar laten we Endgame zijn moment geven en vieren dat mensen naar de bioscoop gaan."

"Ik wil niet 'snarky' klinken, maar ze versloegen ons met een kwart procent. Ik deed het rekensommetje in mijn hoofd toen ik hier vanmorgen heenreed. Ik denk dat accountants dat een afrondingsfout noemen," voegde Cameron nog toe.

NieuwsFilm

meest populair