Algemeen

'Avengers: Endgame' wordt "op zeker" weer ingehaald door 'Avatar'

James Cameron is er zeker van.

door Bram de Groot om 18:14 in Algemeen
Met de bioscooprelease van Avatar werd in 2009 en 2010 maar liefst 2.789.958.507 dollar opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Bijna tien jaar stond de film van James Cameron bovenaan de box office toplijst aller tijden. Totdat Avengers: Endgame verscheen.

Met een wereldwijde bioscoopomzet van 2.797.800.564 dollar is het verschil tussen beide megablockbusters nog geen 10 miljoen dollar. Geen wonder dat Cameron verwacht dat Avatar na een rerelease weer boven Avengers: Endgame uitkomt.

Endgame heeft zijn moment
Tegenover USA Today zei Cameron dat zijn tien jaar oude Avatar weer de kroon afpakt als er een internationale rerelease komt voorafgaand aan Avatar 2, die in december 2021 verschijnt. "Ik denk dat het een zekerheid is," aldus Cameron, "maar laten we Endgame zijn moment geven en vieren dat mensen naar de bioscoop gaan."

"Ik wil niet 'snarky' klinken, maar ze versloegen ons met een kwart procent. Ik deed het rekensommetje in mijn hoofd toen ik hier vanmorgen heenreed. Ik denk dat accountants dat een afrondingsfout noemen," voegde Cameron nog toe.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Maakt hij nou een geintje of hij geeft echt een arrogante sneer dat hij het niet hebben. Endgame was weliswaar geen second coming van de films, maar wel een stuk beter dan Avatar.

Mijn mening: James Cameron heeft vele malen betere films gemaakt dan die Avatar. Aliens, True Lies, The Terminator, Terminator 2: Judgment Day & The Abyss. Dat waren de top films! Aandachr voor het verhaal, ruimte voor actie, baanbrekende special effects dat het verhaal ondersteunt en niet verdoezeld. Je kan deze film lekker opnieuw bekijken, zonder dat het verveeld. Als deze allemaal in de world wide box office stonden, dan was echt andere koek geweest. Dan had ik wel kud gevonden als Endgame op 1 stond.


eltorro

Avatar

Avatar verdient het wel meer om op nummer 1 staan qua box office, de film is een stuk beter dan Avengers 4. Het verhaal van Endgame was nogal slecht en op Iron man na stelden de personages ook niks voor.

Rohieth

Avatar

Endgame is één van de meest teleurstellende film van het jaar (in mijn ogen).
Maar ben wel blij dat het #1 is.
Hopelijk blijft dat zo. Avatar heeft echt geen re-release nodig.
Special FX zijn oogstrelend, maar de rest is slaapverwekkend.

Rick Dalton

Avatar

Ik geloof het allemaal wel, maar wat maakt t nou uit wie er bovenaan staan? Ze hebben allebei bijna 3miljard opgehaalt, aat wil je nog meer verdomme? Bem een beetje klaar met deze discusseie.

Civilian Supreme

Avatar

En wat doet het er toe?! Als je daar waarde aan hecht als regisseur ben je in mijn ogen fout bezig. Dark fate zal hij wel inhalen.

Master Of Films

Avatar

Werkelijk eltorro. Smiley face

Avatar is gewoon een rip-off van Dances With Wolves met een sausje Pocahontas. Blanke man red inheemse volk van andere slechte blanke mannen. Dat het verhaal op een andere planeet bevind maakt daarmee geen zak uit. Avatar is één en al 3D special effects show. Niets meer, niets minder.

Kijk, bij Star Wars speelt het ergens anders af, maar bij A New Hope wist Lucas tenminste nog hoe hij de invloeden van Kurosawa, Flash Gordon, Campbell's boek e.d. goed kon implementeren. Kortom groot verschil tussen invloeden gebruiken en een rip-off maken.

Endgame is een conclusie film van 10 jaar lang samenspel. Men deed tenminste nog moeite om er iets van te bakken. Kan ik niet zeggen over Avatar.

Leuk dat je Black Widow spontaan vergeet. Alsof haar dood niks betekende. Black Widow, een karakter dat in ruim 6 MCU films een belangrijke rol had. Ant-Man werd ook voor een keer goed neergezet. Niet alle personages konden schitteren. So what, de meest belangrijke karakters waren al eerder ontwikkeld in de andere MCU films. Tevens had Endgame geen last van een cliche bad guy. Stephen Lang deed het leuk, maar wist ook in wat voor prut film hij in speelde en acteerde daar naar.

Josh Brolin had een uitstekende antagonist neergzet in Infinity War (A Thanos Movie). Hij deed dus ook geen gekke dingen in Endgame.

Don't get me wrong. Endgame is absoluut niet de film van het 2019. Maar in vergelijking met Avatar, heeft Endgame duidelijk een streepje voor. Gezien de grote wereldwijde B.O. overwinning van Avatar zijn meedere mensen met mij eens. [Disclaimer: als mensen niet met mij eens, dan is het ook goed Smiley face ]

Ironisch dat Cameron wel een goeie schrijver was geweest. Getuige zijn nachtmerrie dat hij gebruikte voor The Terminator.

Helaas zit JC als een hele lange tijd met een Greenpeace kerstboom te knuffelen.
Greta zal vast ook een fan van hem worden.

James Cameron. How the mighty has fallen...op artistieke gebied hé.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop op eem rerelease in 2020 want 2021 is vrij laat namelijk.

TwinsA

Avatar

Aan mij zal hij geen ticketje verdienen , ik stream deze wel in de toekomst. Wat zijn zelfzekerheid betreft, zou ik hem eens aan herinneren aan zijn uitspraken ivm T”3”, daar was hij ook zo zeker dat het een topfilm was die nog twee vervolgen zou krijgen....

David Mills

Avatar

Avatar was gewoon een van de eerste 3D films in de bioscoop, nieuw voor het bioscooppubliek. Ligt niet aan de kwaliteit van film want die is matig. End game is niet veel beter.

Jeffrey89

Avatar

Wie zegt dat er überhaupt een re-release komt. Aangezien 20th century Fox nu ook onder Disney valt.

adofmirosch

Avatar

Bij avatar heb ik tenminste nog een idee dat ik naar een film zit te kijken waar aandacht aan besteed is. Inderdaad het is een rip-off van dance with the wolves en Pocahontas, maar daar in tegen heb je een goed door gedachte planeet, waar de dag en nacht verschillen, een planneet die er prachtig uitziet en waar nog genoeg in te ontdekken valt. in dat laatste slaat marvel de plank zo vaak mis, bedoel wat weten nou helemaal van asgard.
Dat endgame een conclusie is van 10 jaar lang samen spel vind ik ook belachelijk, er zijn zeker 8 films in de mcu die pure geldklopperij is en nog steeds meer dan 50 plotgaten.

NieuwsFilm

meest populair