'Monty Python' regisseur Terry Gilliam haalt hard uit naar Marvel

'Monty Python' regisseur Terry Gilliam haalt hard uit naar Marvel

Hij is het volledig eens met Martin Scorsese.

Nadat The Irishman regisseur Martin Scorsese uithaalde naar de superheldenfilms van Marvel, begon er een heus debat of deze films cinemawaardig genoemd kunnen worden. Nu laat ook Terry Gilliam, de regisseur van de cult-film Monty Python and the Holy Grail, van zich horen.

Zo zei Gilliam tijdens een recent interview: ''Ik ben het met Martin Scorsese eens dat de Marvel-films teveel plaats innemen. Kleinere projecten maken geen kans. Ik kan ze echter niks verwijten aangezien ze op technisch vlak briljant in elkaar zitten. Anderzijds zou ik maar wat graag films van hen zien die over de echte wereld gaan. Ik ben geen fan van de boodschap die Marvel-films uitdragen''.

Kritiek
''Ik heb het gevoel dat ze jongeren vertellen dat we superhelden moeten zijn om iets te betekenen'' vervolgt de 79-jarige regisseur/acteur. ''Ze hebben het niet over normale mensen die zich redden uit moeilijke situaties. En hoe spectaculair de films ook zijn, ze vallen altijd in herhaling. Elke keer komt het er weer op neer dat weer een stad opgeblazen wordt. In superheldenfilms is alles mogelijk, maar het zijn juist net onze beperkingen die het leven interessant maken. Als Tony Stark een probleem heeft met zijn harnas, doet hij gewoon eventjes een ander aan. Ik probeer zelf altijd films te maken die entertainend genoeg zijn maar wel mensen aan het denken zetten zodat ze op een andere manier naar de wereld kijken''

Black Panther
Tot slot liet Gilliam weten absoluut geen fan te zijn van de sterk onthaalde Black Panther: ''Ik haat die film. Black Panther doet alsof hij Afro-Amerikaanse jongeren iets geeft om in te geloven, maar dat is onzin. Ik weet zo goed als zeker dat de makers nooit naar Afrika zijn geweest, maar gewoon een stilist hebben ingeschakeld om wat kleren met Afrikaanse patronen te vervaardigen''.

NieuwsFilm

meest populair