'Arthur Fleck in DC-film 'Joker' is misschien niet de echte Joker'

'Arthur Fleck in DC-film 'Joker' is misschien niet de echte Joker'

Dit zegt regisseur Todd Phillips.

In de succesvolle DC-film Joker zien we heel wat maffe en grensoverschrijdende momenten. Het misschien wel Oscar-waardige personage Arthur Fleck van acteur Joaquin Phoenix (Walk the Line) is mogelijk niet de tegenstander van Batman zegt de regisseur. Let op: SPOILERS!

Tijdens de featurette Joker: Vision & Fury op de thuisuitgave van de DC-film zegt regisseur Todd Phillips dat het personage op verschillende manieren bekeken kan worden.

"Er zijn veel manieren om naar de film te kijken. Hij is misschien wel niet de Joker. Dit is slechts één versie van een oorsprongsverhaal van de Joker," aldus Philips. "Het is gewoon de versie die verteld wordt door dit personage in een psychiatrische inrichting. Ik weet niet of hij de meest betrouwbare verteller ter wereld is. Begrijp je wat ik zeg?"


Nog meer aanwijzingen
Dat Joker op vele manieren geïnterpreteerd kan worden, mag ondertussen duidelijk zijn. En dat Phoenix' Arthur Fleck niet de ware Joker is, was eigenlijk al vrij snel duidelijk na het moment dat niet hij, maar een andere figuur de ouders van Bruce Wayne doodt. DC's Joker verschijnt begin februari op blu-ray en dvd.



NieuwsFilm

meest populair