Hollywoodinsiders: "Apple koopt Disney óf Netflix in 2020"

Hollywoodinsiders: "Apple koopt Disney óf Netflix in 2020"

Gaat Apple aan de haal met een groot entertainmentbedrijf?

Komt Disney of Netflix volgend jaar in handen van Apple? Een groep Hollywoodinsiders denkt van wel. Apple schijnt al langer interesse te hebben in de bedrijven.

Diverse personen uit de Amerikaanse filmindustrie voorspellen dat Apple volgend jaar een grote slag zal proberen te slaan in Hollywood. De techgigant lanceerde eerder dit jaar al een eigen streamingdienst genaamd Apple+ en is dus al actief in de markt, maar daar houden de ambities van Apple mogelijk niet op.

De insiders deden deze uitspraak in een luchtig voorspellingsrondje in de Hollywood Reporter. Zij denken dat Apple interesse heeft in streamingdienst Netflix of filmstudio Disney of Sony en zouden niet vreemd opkijken als het bedrijf bereid is om een hoop geld te pompen in zo'n overname.

Eerder dit jaar onthulde zakenkrant The Wall Street Journal al dat Apple zijn oog had laten vallen op Netflix en Disney. Apple zou onder meer interesse hebben in deze grote entertainmentbedrijven om in één klap over een goudmijn aan content te kunnen beschikken.

NieuwsFilm

meest populair