'Joker'-regisseur eens met Marvel-kritiek Martin Scorsese

'Joker'-regisseur eens met Marvel-kritiek Martin Scorsese

Ook Todd Phillips vindt superheldenfilms maar pretparken.

Martin Scorsese kwam eerder dit jaar behoorlijk onder vuur te liggen nadat hij zich kritisch had geuit over de films van Marvel. Volgens de topregisseur zijn die superheldenfilms net 'pretparken' en 'géén cinema'. Todd Phillips, de man achter de succesprent Joker, is het echter volledig met hem eens. Dat zegt Phillips in een recent interview met Hollywood Reporter.

Martin Scorsese (The Irishman, Taxi Driver) is een gerespecteerd vakman. Toch werden zijn kritische uitspraken over Marvel hem niet bepaald in dank afgenomen. De oude rot krijgt nu bijval van zijn jongere collega Todd Phillips. "Martin kreeg veel over zich heen na zijn opmerkingen [over superheldenfilms], maar ik begrijp hem volledig", aldus de Joker-regisseur.


Lees ook:


Phillips is het dus met Scorsese eens dat Marvel 'pretparkfilms' produceert. Hij blijkt in dat kader vooral de commercie rondom superheldenfilms te hekelen. Studio's denken bij de productie van dat soort films volgens hem meer aan pretparkattracties en de verkoop van merchandise dan aan de film zelf. Dat ondervond hij ook bij de productie van Joker, zo vertelt hij.

NieuwsFilm

meest populair