Algemeen

'Joker'-regisseur eens met Marvel-kritiek Martin Scorsese

Ook Todd Phillips vindt superheldenfilms maar pretparken.

door FilmTotaal om 08:31 in Algemeen
Martin Scorsese kwam eerder dit jaar behoorlijk onder vuur te liggen nadat hij zich kritisch had geuit over de films van Marvel. Volgens de topregisseur zijn die superheldenfilms net 'pretparken' en 'géén cinema'. Todd Phillips, de man achter de succesprent Joker, is het echter volledig met hem eens. Dat zegt Phillips in een recent interview met Hollywood Reporter.

Martin Scorsese (The Irishman, Taxi Driver) is een gerespecteerd vakman. Toch werden zijn kritische uitspraken over Marvel hem niet bepaald in dank afgenomen. De oude rot krijgt nu bijval van zijn jongere collega Todd Phillips. "Martin kreeg veel over zich heen na zijn opmerkingen [over superheldenfilms], maar ik begrijp hem volledig", aldus de Joker-regisseur.


Lees ook:


Phillips is het dus met Scorsese eens dat Marvel 'pretparkfilms' produceert. Hij blijkt in dat kader vooral de commercie rondom superheldenfilms te hekelen. Studio's denken bij de productie van dat soort films volgens hem meer aan pretparkattracties en de verkoop van merchandise dan aan de film zelf. Dat ondervond hij ook bij de productie van Joker, zo vertelt hij.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Zou hij ook zo geredeneerd hebben na het succes van hangover pt1 en de vrijheid voor twee vervolgen kreeg?

Maar zijn kritiek is wel anders dan die van Scorcese.

TwinsA

Avatar

Todd Phillips. "Martin kreeg veel over zich heen na zijn opmerkingen [over superheldenfilms], maar ik begrijp hem volledig", aldus de Joker-regisseur.
Hij zegt niet dat het eens is, hij zegt dat hij het BEGRIJPT.
De hoofdtekst dat jullie schrijven is niet correct, zo zien we maar weer hoe de pers het publiek soms op een ander spoor zetten. Alles in Hollywood moet geld opbrengen, Marvel, DC en dan zwijgen we nog over Disney. Geld is het enige wat telt in die wereld, als is het goed of slecht. Joker is een topfilm, maar het had misschien in iemand anders visie een flop geweest. Ik begrijp hun uitspraken, maar bekritiseer Marvel ook niet, ze hebben een goed concept voor een bepaald publiek en geef hen gelijk dat ze er de maximum uithalen. Joker is ander soort film die heel goed vertelt word!

centr1no

Avatar

^
Je kunt iets begrijpen en het er tegelijkertijd mee eens zijn.

Wederom is dit een artikel/interview waar een hoop interessante dingen in staan maar Filmtotaal kiest er voor één clickbait opmerking er uit te filteren.
Scorsese legt o.a. uit wat hij precies bedoelt met pretparkattracties. Hij spreekt namelijk specifiek over de correlatie tussen films en fysieke pretparkattracties zoals Phillips specifiek spreekt over films en pyjama's.

Zoals al eens eerder gezegd blijft het overigens te debiel voor woorden dat studio bazen niet de potentie kunnen zien van een karakterfilm over the Joker. Maar Warner Bros. heeft in ieder geval wel nog een heleboel 'kleinere' films uitgebracht, die overigens zowat allemaal flopten qua opbrengst.
WB balanceert nog steeds (al jaren namelijk) op het randje enkel met dank aan de opbrengsten van de pretparkfilms van DC en een paar andere bescheiden succesjes.
Zij kunnen een film als The Irishman met een budget van rond de 150 miljoen niet produceren omdat de opbrengstverwachtingen te laag zijn.
Zoals bij een eerder artikel (over Star Wars) al naar voren kwam is er behoorlijk veel geld gemoeid met licenties voor merchandising e.d. en daar is bij de 'cinema' films bijna geen sprake van.

NieuwsFilm

meest populair