Universal schrapt Oscar-campagne voor megaflop 'Cats'

Universal schrapt Oscar-campagne voor megaflop 'Cats'

De filmstudio lijkt het gehad te hebben met Tom Hoopers mislukte musical-verfilming.

Vooraf aan alle kritiek op Cats door zowel critici als publiek, had Universal behoorlijk wat vertrouwen in de musical-verfilming van regisseur Tom Hooper. Zo hadden ze zelfs al serieuze plannen voor een heuse Oscar-campagne. Gezien de uitermate slechte recensies en zwakke box-office lijkt de kans op prijzen voor de film al zo goed als nihil te zijn. De studio trekt dan ook de stekker uit de geplande campagne.

Ondanks alle memes en kritiek op de trailers, is het niet vreemd dat Universal Pictures goede hoop had voor Cats. Tom Hooper scoorde eerder namelijk heel goed bij critici en bioscoopbezoekers met dramafilms als The King's Speech en Les Misérables.

[b]For Your Consideration[/i]
Het feit dat Universal Pictures alle hoop op Oscars (of andere filmprijzen) lijkt te hebben opgegeven, blijkt uit hun eigen 'For Your Consideration'-pagina. Voor degenen die het niet weten: een FYC-pagina wordt door studio's gemaakt om hun meest veelbelovende films te promoten voor belangrijke filmprijzen. Waar Cats eerst een prominente plaats had op deze pagina, lijkt de film nu compleet te zijn verdwenen. Zelfs het lied 'Beautiful Ghosts', dat Taylor Swift en Andrew Lloyd Webber speciaal maakten voor de film, staat niet meer op de korte lijst voor de Oscars. Het lied wist echter wel een Golden Globe-nominatie te scoren.

Cats draait nu (nog) in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair