3 goede en 3 slechte Netflix-films die dit jaar zijn verschenen!

3 goede en 3 slechte Netflix-films die dit jaar zijn verschenen!

Netflix bracht weer heel wat opvallende films.

In 2019 was The Irishman van Martin Scorsese waarschijnlijk wel de meest besproken Netflix-film. En misschien is het zelfs de beste Netflix-film van 2019. Van Michael Bay verscheen met 6 Underground misschien wel een van de zwakste Netflix-blockbusters.

Aangezien The Irishman en 6 Underground al genoeg zijn besproken op FilmTotaal, hieronder drie andere ijzersterke en ook drie zeer zwakke / slechte titels die op de streamingreus verschenen dit jaar.

GOED
Marriage Story


Regie: Noah Baumbach | Hoofdrollen: Adam Driver, Scarlett Johansson en Laura Dern

Deze film van de regisseur van The Meyerowitz Stories (2017) gooit hoge ogen bij de critici en lijkt ook de nodige filmprijzen te gaan verzamelen. De dramakomedie met de grote namen Adam Driver en Scarlett Johansson laat een scheiding zien die helaas niet zo vredig verloopt als deze was gepland.



SLECHT
Sextuplets


Regie: Michael Tiddes | Hoofdrollen: Marlon Wayans, Molly Shannon en Glynn Turman

Deze 2019-komedie met Marlon Wayans kan niet missen in deze lijst. De film rond een zesling werd gekraakt door de critici en het publiek, maar werd uiteraard vooral gemaakt voor de liefhebbers van dergelijke magere komedies. En daar zijn er klaarblijkelijk genoeg van. Het is namelijk niet de eerste film van Wayans op Netflix.



GOED
Dolemite Is My Name


Regie: Craig Brewer | Hoofdrollen: Eddie Murphy, Wesley Snipes en Keegan-Michael Key

Met een hoofdrol voor Eddie Murphy en van regisseur Craig Brewer (Hustle & Flow) is dit een zeer opvallende biopic over de filmmaker Rudy Ray Moore die in zijn leven heel wat blaxploitationfilms opleverde. Het is de eerste rol voor Murphy in drie jaar tijd en zijn aandeel en de film zijn genomineerd voor een Golden Globe.



TE SLECHT
Polar


Regie: Jonas Åkerlund | Hoofdrollen: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens en Katheryn Winnick

Deze verfilming van de bekende webcomic heeft de grote Mads Mikkelsen in de hoofdrol. Toch stelt de film teveel teleur door een toch erg chaotisch, zwakke aanpak. Uiteraard zijn er liefhebbers te vinden, maar er zijn veel betere varianten te vinden. Misschien is de titel 'grootste Netflix-teleurstelling van het jaar' meer op zijn plaats.



GOED
Klaus


Regie: Sergio Pablos | Hoofdrollen: Jason Schwartzman, J.K. Simmons en Rashida Jones

Dit is misschien wel de beste Netflix-productie tot op heden; deze kerstfilm over het ontstaan van de kerstman. De Spaanse film met Engelse stemmen van onder meer Jason Schwartzman, J.K. Simmons en Rashida Jones en van de regisseur Sergio Pablos is de eerste originele animatiefilm op Netflix en werd in de eerste maand door maar liefst 30 miljoen mensen bekeken. En terecht!



SLECHT
The Silence


Regie: John R. Leonetti | Hoofdrollen: Stanley Tucci, Kiernan Shipka en Miranda Otto


Deze horrorthriller van de regisseur van Wish Upon (2017) en Annabelle (2014) was een wel erg magere kloon van de succesfilm A Quiet Place uit 2018. De dystopische film heeft heel wat problemen, zoals een blaffende hond en een kuchende oma. Jammer van het talent Tucci.



NieuwsFilm

meest populair