Zachary Levi (Shazam!) naast Jodie Foster in dramafilm 'Prisoner 760'

Zachary Levi (Shazam!) naast Jodie Foster in dramafilm 'Prisoner 760'

Ook Benedict Cumberbatch en Shailene Woodley hebben belangrijke rollen in de film.

Zachary Levi laat na Shazam! het superheldenbestaan een tijdje achter zich om zich te richten op een rol in dramafilm Prisoner 760 van Kevin MacDonald (The Last King of Scotland). Hij speelt in de film de rol van een FBI-agent.

Prisoner 760 vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi, een man die door de Amerikaanse regering werd opgepakt en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet. Slahi krijgt echter steun uit onverwachte hoek. De idealistische advocaten Nancy Hollander (Jodie Foster) en haar assistent Teri Duncan (Shailene Woodley) doen er namelijk alles aan om gerechtigheid te winnen voor Slahi. Ze worden in hun gevecht ondersteund door militaire aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Levi speelt op zijn beurt FBI-agent Neil Buckland, een oude vriend van Couch.

Verfilming van een bestseller

Prisoner 760 is een verfilming van bestseller Guantánamo Diary, het boek dat Slahi schreef toen hij nog gevangenzat. Het script komt uit de pen van Michael Bronner, een voormalig tv-producent die eerder met Paul Greengrass werkte aan films over waargebeurde verhalen als United 93, Green Zone en Captain Phillips.

NieuwsFilm

meest populair