Celebrity

Ernstig zieke 'Grease'-actrice Olivia Newton-John euforisch na krijgen eretitel

De actrice krijgt deze onderscheiding onder meer voor haar inzet voor entertainment en onderzoek naar kanker.

door FilmTotaal om 16:27 in Celebrity
Olivia Newton-John is door de Britse koningin Elizabeth geridderd voor haar verdiensten in de entertainmentwereld en haar inzet voor goede doelen en onderzoek naar kanker. In een reactie laat de legendarische Grease-actrice weten 'euforisch' te zijn.

Olivia Newton-John (71) mag zich vanaf nu 'Dame' noemen. De actrice kreeg deze prestigieuze onderscheiding van de Queen. Elizabeth reikt deze zogenaamde 'New Years Honours' traditiegetrouw aan het einde van het jaar uit. In een reactie laat Newton-John weten geen woorden te hebben voor deze mooie erkentenis. "Ik ben opgewonden, vereerd en ontzettend dankbaar", aldus de actrice.

De roots van Newton-John liggen ook in Engeland. Ze is geboren in Cambridge, maar haar gezin vertrok al snel naar Australië. Newton-John heeft vier Grammy-awards gewonnen en drie nummer één-hits in het Verenigd Koninkrijk op haar naam staan. Ook zet ze zich in voor onderzoek naar borstkanker. In september 2018 maakte ze bekend dat die vreselijke ziekte ook bij haarzelf voor de derde keer is aangetroffen.

NieuwsFilm

meest populair