Thom Hoffman exposeert Zwartboek

Acteur Thom Hoffman heeft besloten een tentoonstelling op te zetten rond Paul Verhoevens Zwartboek, een film waarin hij zelf een hoofdrol speelt. De Zwartboek Experience is vanaf september te beleven in het RAC-gebouw in Den Haag. Hoffman toont er onder andere foto's die hij op de filmset nam.

"Als ik geen scènes had, was ik alles aan het observeren. Een opname in Den Haag met 1200 figuranten was zo spectaculair en alles was tot in detail gereconstrueerd. Ik vond het zonde dat dat gigantische werk alleen even in de film voorbij zou komen."

De regisseur en producent Fu Works verlenen hun medewerking aan het project, onder meer door het beschikbaar stellen van decorstukken en rekwisieten. De bezoeker loopt tussen de filmdecors, maar ziet ook beeldmateriaal, dagboeken en polygoonjournaals uit de oorlogsperiode.

De Zwartboek Experience moet tegelijkertijd met de première van de film, half september, worden geopend. De tentoonstelling is drie maanden te zien in Den Haag, waarna de expositie door het land gaat reizen.



NieuwsFilm

meest populair