Algemeen

Forse ophef rond nieuwe Netflix-film: #CancelNetflix trending

Maar gelukkig valt het nu weer mee!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Er is behoorlijk wat kritiek op Netflix. De streamingdienst heeft een film uitgebracht, The First Temptation of Christ, die om een homoseksuele Jezus Christus draait. De Braziliaanse komedie duurt 46 minuten en stelt zich Jezus voor als een homoseksuele man die zijn dertigste verjaardag viert met zijn echtgenoot.

De hashtag #CanceloNetflix werd daardoor enorm populair. Volgens The New York Times zelfs zo populair, dat deze trending werd op Twitter. En een kleine groep militante Christenen besloot zelfs vuurbommen te werpen op het productiekantoor dat de film maakte in Rio de Janeiro. Flink wat ophef dus.

Niemand gewond
Er raakte gelukkig niemand gewond bij de aanval op het kantoor, maar de boodschap is duidelijk. Niemand binnen de productie en distributie van de korte film is veilig. En binnen het huidige Braziliaanse politieke klimaat, is dat ook begrijpelijk, aangezien het land de extreemrechtse president Jair Bolsonaro verkoos.

Enigszins opmerkelijk is trouwens dat de ophef zo groot is nu. De film is namelijk een vervolg op de Netflix-special The Last Hangover, waarin de discipelen van Jezus na een lange nacht feesten met een kater wakker worden.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

En een kleine groep militante Christenen besloot zelfs vuurbommen te werpen op het productiekantoor dat de film maakte in Rio de Janeiro.
Dan zijn ze geen echte Christenen! Alsof leider Jezus Christus himself zulke acties zou gaan uitvoeren. Nee, dus. Zelfs atheïsten weten wat voor figuur Jezus is.

GreenHornet

Avatar

Daarom heb ik een hekel aan Twitter.
Zou het niet vreemd vinden dat Disney hier achter zit.

EKA

Avatar

Snap er weinig van die drukte!
Ik heb 3/4 van de "film" gezien en ik vond er weinig aan.
Eigenlijk vond ik het best slecht!
Ik vind het ook jammer dat Netflix hier geld aan heeft besteed.

Maar goed, de film is er...en...ik zou zeggen, gewoon niet kijken, dan bloedt het vanzelf dood. Je mist er niets aan naar mijn idee.

En als er mensen zijn die het wel leuk vinden...veel kijkplezier Smiley face

Monojaxx

Avatar

Jezus was toch ook homo?

Frietgezicht

Avatar

Ach ja, laat ze een keertje klagen want Jezus wordt continu de spot mee gedreven.

Over de profeet Mohammed zie ik dan weer weinig. Valt toch wel iets interessants te vertellen over een psychopatische pedofiele slavendrijvende sadistische massamoordenaar?

Thiver

Avatar

Master Of Films "Zelfs atheïsten weten wat voor figuur Jezus is."

Van wat ik ervan weet, was Jezus een bijzonder links georiënteerde hippie. Maar probeer dat zijn conservatief-rechts stemmende aanhangers maar eens aan hun verstand te brengen...

a84x

Avatar

@Frietgezicht - Praat godverdomme eens niet zo stom en houd je gezeik daarover aub gereserveerd voor Twitter en niet een filmsite. Jullie weten het hele internet te verpesten met dit soort bagger uitspraken. Moven.

Frietgezicht

Avatar

@ a84x, was een film gerelateerde opmerking, zelfs een idee voor een film, in tegenstelling tot jouw geklaag en gescheld wat niks met films te maken heeft en meer op twitter thuis hoort. Maar toch bedankt voor de inbreng, ik sta altijd open voor suggesties Smiley face

starbass

Avatar

Ze moeten inderdaad stoppen dit soort sprookjes te verfilmen, je zeikt altijd de hardcore fans af met dit soort twists, waar of niet waar, maakt niet uit.
Helaas zijn er al veel te veel mensen op deze aarde die waarde hechten aan al die oude verhalen.

Master Of Films

Avatar

@Thiver een vreedzaam bijzonder links georiënteerde hippie Smiley face stukken vreedzamer dan die andere beroemde profeet wiens afbeelding verboden blijkt te zijn.

Frietgezicht

Avatar

@ Starbass, helaas zijn er mensen die moorden als je zo’n sprookjesfiguur beledigt.
Probleem is dat zo ongelooflijk veel mensen ‘geloven’ in sprookjesfiguren dat we maar doen of het normaal is.

Molemanski

Avatar

Offtopic: Mag je wel een zin beginnen met 'En' na dat je een zin met een punt hebt afgesloten?

a84x

Avatar

@Frietgezicht - Tuurlijk, gooi er maar weer een redenatie tegenaan die jou uitkomt.

Frietgezicht

Avatar

^ Je kunt het niet met mij eens zijn of zelfs ‘stom’ vinden maar het gaat hier over Christenen die een keer iets over Jezus niet pikken die in zoveel films (en series) belachelijk gemaakt wordt terwijl de angst om Mohammed belachelijk te maken nog steeds aanwezig is. Dus ik reageer wel degelijk on-topic.
Ik heb ook niks met Jezus dus ze gaan hun gang maar hoor. Maar sinds Charlie Hebdo hebben ‘we’ toegegeven aan het terreur om een sprookjesfiguur die (als je je verdiept erin) als mensen er toch in geloven een piep piep piep(mijn 1ste bericht) was.
Nu zijn de Christenen een keertje boos en we weten allemaal dat ze echt niet het lef hebben(en dat is natuurlijk maar slim ook) om Mohammed als een homo neer te zetten in een film.

Coola

Avatar

^ die moeten ze ook niet als homo neerzetten, maar als de pedofiel dat hij was of schapenne*ker één van de twee in Iedergeval.


Oh ik ben overigens van mening dat je alle geloofsovertuigingen mag parodieën op een grove manier

Artificialis

Avatar

Eerlijk is eerlijk, het zou een stuk moediger zijn geweest als ze de profeet Mohammed in deze satirische film hadden verwerkt. Een romantische verhaallijn tussen beide personages zou helemaal gedurfd zijn.

En ik weet natuurlijk ook wel dat ze volgens de boeken in verschillende tijdperken hebben geleefd. Maar beide karakters zijn in de literatuur wel tot meer wonderen in staat, dus tijdreizen kan vast ook wel aan hun gaven worden toegevoegd.

Frietgezicht

Avatar

Coola, zijn we het een keertje eens? Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

Als er steeds nieuwe films gemaakt mag worden over Batman, Superman of Spider-Man dan mag dat ook over onze verzonnen Joden koning Jezus Christus .

Yami

Avatar

Voor de mensen die een ludieke interpretatie van Jesus willen lezen/zien(onlangs gesteriliseerd), kan ik Saint oniisan aanraden. Gaat over Jesus en Buddha die vakantie vieren in Japan om even te kunnen ontsnappen van hun gevestigde plekken als gezicht van hun respectieve religies.
Geen idee wat regels zijn rondom YouTube links maar, https://youtu.be/GrvVVreWE6w

NieuwsFilm

meest populair