Origineel einde DC-film 'Joker' stuk gruwelijker

Origineel einde DC-film 'Joker' stuk gruwelijker

DC-film rond Batman-slechterik had ander einde voor Wayne's.

De recente poll Wat vind jij de beste film van 2019? wijst uit dat de DC-film Joker net iets geliefder is dan die andere grote comicverfilming van dit jaar, Avengers: Endgame. Regelmatig worden er nieuwe details onthuld over de kaskrakers.


Let op: SPOILERS


Nu is er een veel grimmiger alternatief einde bekend geworden via filmmaker en megafanboy Kevin Smith. Tijdens zijn Fatman Beyond podcast gaf hij aan dat het einde van de film van The Hangover-regisseur Todd Phillips zich meer zou richten op Thomas en Martha Wayne.


"Oorspronkelijk was het einde in het ziekenhuis anders. Hij ligt in het ziekenhuis en hij lacht, grinnikt en hij zegt: 'Ik dacht alleen maar aan iets grappig.' Wat er moest gebeuren was dat je terug flitst naar de dood van Thomas en Martha Wayne. Hij vermoordt dan Thomas en Martha Wayne als de jongen schreeuwt en huilt, hij loopt weg en draait zich dan om, haalt zijn schouders op en schiet het kind neer. Credits."

Maar wie vermoordt dan de Wayne's?
Aan het einde Joker wordt de scène met de ouders van Bruce Wayne overigens wel getoond. Maar de moordenaar, met een clownsmasker, is niet bekend, al is het in ieder geval niet Arthur Fleck van Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line).



NieuwsFilm

meest populair