Mensen zeggen hun Disney+-abonnement op nu 'The Mandalorian' voorbij is

Mensen zeggen hun Disney+-abonnement op nu 'The Mandalorian' voorbij is

Houd jij je abonnement of niet?

Wat knallend begon, kan zomaar eens met een zucht eindigen. Disney+ wist bij lancering miljoenen abonnees te trekken. De voornaamste aantrekkingskracht lag niet zozeer in de films en series die Disney al aanbood, maar in zijn nieuwe content. Zo is er de serie The Mandalorian, die wereldwijd mensen wist te intrigeren en nu gezien wordt als de toekomst van de Star Wars-franchise.

Nu die serie voorbij is, meldt de site ComicBook dat er op sociale media heel wat mensen te vinden zijn die aangeven hun abonnement op te zeggen. Zo lijkt de streamingdienst op het laatste moment van het jaar dus toch nog een klap te krijgen. Hoe groot die klap gaat zijn is moeilijk te zeggen, maar duidelijk is wel dat er nog weinig originele content naar de dienst komt.

Concurrentie met Netflix
Toen Disney+ werd gelanceerd, noemden velen het een mogelijke Netflix-killer. Dat is niet waar gebleken. Zo'n 1 miljoen abonnees stapten wel over van Netflix naar Disney+, maar de meeste mensen zagen het als een aanvulling op hun streamingabonnement. Het valt dus wel mee voor Netflix en dat zal vermoedelijk zo blijven.

Geen enkele streamingdienst is er tot nu toe echt in geslaagd een deuk te maken in de hegemonie van Netflix en dat lijkt zo te blijven. Wat Netflix namelijk voor heeft op de rest, is een constant en divers aanbod van originele content. Zelfs Amazon kan daar niet aan tippen en worstelt met het interessant houden van zijn streamingdienst Prime Video.

De vraag voor nu is dus: houd jij je Disney+ abonnement, nu The Mandalorian voorbij is?

NieuwsFilm

meest populair