Algemeen

Mensen zeggen hun Disney+-abonnement op nu 'The Mandalorian' voorbij is

Houd jij je abonnement of niet?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Wat knallend begon, kan zomaar eens met een zucht eindigen. Disney+ wist bij lancering miljoenen abonnees te trekken. De voornaamste aantrekkingskracht lag niet zozeer in de films en series die Disney al aanbood, maar in zijn nieuwe content. Zo is er de serie The Mandalorian, die wereldwijd mensen wist te intrigeren en nu gezien wordt als de toekomst van de Star Wars-franchise.

Nu die serie voorbij is, meldt de site ComicBook dat er op sociale media heel wat mensen te vinden zijn die aangeven hun abonnement op te zeggen. Zo lijkt de streamingdienst op het laatste moment van het jaar dus toch nog een klap te krijgen. Hoe groot die klap gaat zijn is moeilijk te zeggen, maar duidelijk is wel dat er nog weinig originele content naar de dienst komt.

Concurrentie met Netflix
Toen Disney+ werd gelanceerd, noemden velen het een mogelijke Netflix-killer. Dat is niet waar gebleken. Zo'n 1 miljoen abonnees stapten wel over van Netflix naar Disney+, maar de meeste mensen zagen het als een aanvulling op hun streamingabonnement. Het valt dus wel mee voor Netflix en dat zal vermoedelijk zo blijven.

Geen enkele streamingdienst is er tot nu toe echt in geslaagd een deuk te maken in de hegemonie van Netflix en dat lijkt zo te blijven. Wat Netflix namelijk voor heeft op de rest, is een constant en divers aanbod van originele content. Zelfs Amazon kan daar niet aan tippen en worstelt met het interessant houden van zijn streamingdienst Prime Video.

De vraag voor nu is dus: houd jij je Disney+ abonnement, nu The Mandalorian voorbij is?

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

huyg

Avatar

Welk Disney+ abonnement ?

kidcassidy

Avatar

Ik had het voor die tijd al opgezegd. Je kunt het ook gewoon gratis downloaden namelijk. Disney betalen voor een flutservice ben ik niet van plan!

GreenHornet

Avatar

Disney is pas begonnen geef ze nog een jaar. Backlog is een toetje nieuwe series/films dat moet mensen trekken. Als Disney nu geen nieuwe content klaar heeft liggen gaan men abbo opzeggen.

Decepticon

Avatar

Eerstvolgende nieuwe content is Falcon and the Winter Soldier en dat komt pas in augustus ofzo.

drsentertainment

Avatar

Idd opgezegd. Niet omdat het niet goed was, maar ik heb anders teveel abbo’s en ik kan niet alles tegelijk kijken. Ja Mandalorian wel afgekeken...
Heb nu AppleTV+, StarzPlay (best wel gaaf) en Netflix.
Videoland, Disney+, NLziet en Hayu intussen opgezegd...

Civilian Supreme

Avatar

De Mandolorian een beetje bij vrienden bekeken, is wel aardig maar ook weer niet de moeite waard voor een abonnement. Net Lost in space afgekeken op Netflix en daarna verder de Witcher kijken. Zolang Netflix op deze manier bezig blijft hoef ik niet iets anders. Zou dan nog eerder Hbo nemen.

Guyon2002

Avatar

Ik houd het nog even voor Star Wars: The Clone Wars maar daarna gaat het er tot Falcon and the Winter Soldier uitkomt toch écht uit.

@kidcassidy dat is dus dé manier om ervoor te zorgen dat dit soort series niet meer gemaakt worden. Wees niet zo'n krent en betaal die 7 euro

LoekiLoeki

Avatar

Mensen zeggen wel vaker iets. En hoeveel dit gaan doen is onzeker dus eigenlijk heeft dit artikel totaal geen nieuwswaarde. Vanaf het begin was het al duidelijk dat The Mandalorian erg populair ging worden. Voorlopig behoud ik mijn abonnement nog wel. Genoeg content waarmee ik nog vooruit kan.

Pronk47

Avatar

@Civilian Supreme
dan Moet je ook eens kijken naar D.C. Titans seizoen 2 vanaf 10 januari.

Mr-Monkey

Avatar

Gewoon een abonnement nemen voor een maandje 6,99
Voor de rest niet waard

Parisan

Avatar

Als je wilt dat er nieuwe content komt moet je DisneyPlus strategisch steunen, vind ik. Het kost toch praktisch niets.

horizon

Avatar

Naast mandalorian ook nog aladdin en Togo gekeken. Zeker Togo was best oké en aladdin stuk beter dan verwacht.

Even kijken of ik Lion king nog wil kijken. En dan wordt opgezegd.

HvLee

Avatar

Nope, ik kwam alleen voor The Mandalorian, ze mogen weer vertrekken uit mijn huis. Meer 'volwassen' aanbod op Netflix en Prime.

Nightfalls

Avatar

Hier het de eerste 2 maanden geprobeerd, bleek toch dat ik het niet of nauwelijks keer. Lady and the tramp was de enige film die ik gezien heb. Samen met mijn zoon nog wel wat gezien maar niet de moeite waard.

deregtx

Avatar

Veel te weinig content om te houden. Af en toe een maandje kan wel.

deregtx

Avatar

@Parisan Disneyplus strategisch steunen? Wat is dat voor onzin? Disney zwemt in het geld... Ze kunnen makkelijk Miljarden uitgeven voor meer content...

DAVE VOORHAAR

Avatar

Disney moet gewoon meer hullu shows op Disney + zetten zo als de Orville

MovieManiac_1910

Avatar

Dom... Herfst 2020 komt seizoen 2. En dan weer aanmelden?
Heb geduld. Er is genoeg te zien op Disney+.

kidcassidy

Avatar

Er is genoeg te zien? Misschien als je 12 jaar oud bent wel ja. Voor 16 jaar en ouder is er bijna niks te vinden. Meer dan een maand gratis proberen is niet nodig.

Anonymousss

Avatar

Disney kan zoveel met disney + verdienen, maar die geldwolven zijn daar te dom om r-rated 20th century fox films op Disney + te zetten. Ze ownen zoveel content en dan is dit wat ze nu hebben het aanbod, niet gek dat veel mensen het opzeggen

kokosnoot

Avatar

Misschien dat Disney in de toekomst nog eens met een R rated gedeelte komt in haar streamingsdienst dat goed achter slot en grendel zit tegen kids. De vraag is of ze dat durven. Gelukkig heeft Disney veel geld en daardoor een lange adem. Vraag is wat hun lange termijn visie is met deze streamingsdienst.

noah81

Avatar

Die van mij zeg ik ook op.
Vind mandalorian niks aan, ben ook niet een echte fan, en verder vooral marvel films waar ik niets mee heb dus dan blijft er eigenlink niks over.

I-Am-Murv

Avatar

Zeg maar op arme sloebers. Oh nee gierige sloebers. We zijn Nederlands of niet he ????

Cinestar

Avatar

Ik had al voor een jaar betaald. En die kleine van mij vind de kinderseries hartstikke leuk om te kijken. Ik, it te wachten tot ziggo een apart kanaal gaat krijgen dan hoef ik mijn Xbox niet meer aan te doen.

Moviemagic

Avatar

I-Am-Murv "Zeg maar op arme sloebers. Oh nee gierige sloebers. We zijn Nederlands of niet he ???? "


Ga jij dan betalen voor iets waar je van denkt dat het geen waarde voor je heeft? Je praat over een service en niet een goed doel.

Hans43

Avatar

Ik betaal nu 3 euro per maand aan disney en dat is inderdaad niet veel. Toch wil ik dan wel elke maand iets nieuws vinden wat ik kan bekijken en ook de moeite waard vind.

Disney heeft er voor gekozen om alles kind vriendelijk te houden en de rest gaan ze via Hulu aanbieden. Als over een paar jaar ook in Nederland deze diensten gecombineerd kunnen worden....dan wordt het pas echt interessant.

Ik kijk mijn jaar nog af en heb ook al opgezegd. Ik vind het geluid slecht en teveel oude rommel waar niemand op zit te wachten.

Beetje fan van Marvel of Star Wars heeft al deze films wel thuis op harde schijf of bluray. Dus die willen graag wat nieuws zien. Nu kunnen mensen zoals ik nog een paar Marvel films kijken die ze hebben gemist of een tekenfilm serie waar ik nooit echt voor wilde gaan zitten en dan is alles wel gezien.

Als men in de toekomst weer elke week 1 aflevering van een nieuwe serie gaat verstrekken dan denk ik dat 1 maand per jaar genoeg is om alles te bekijken. Maar het eerste jaar gun ik ze wel en ik neem aan dat ze niet gek zijn bij Disney en hard bezig zijn om meer macht te krijgen in Europa.

Mothercopper

Avatar

Ik trek de stekker er ook uit. Te weinig content

Jeroen Pasman

Avatar

Er staat te weinig op om lid te blijven. De eerste maand kijk je alles wat je interessant vindt. Daarna gaat de stekker eruit. Dat had ik ook bij Videoland.
De 12 van Schouwendam was erg spanend, Maar daarna komt er niks nieuws. Je wórdt dus wel lid, maar BLIJFT het niet. Daar zit ook bij Disney een valkuil

diablo1973

Avatar

Mandalorian is leuk maar verder is er nauwelijks goede content voor volwassenen te vinden. Groot probleem voor Disney momenteel, zeker met de grote volwassen diensten als HBOmax en Peacock onderweg.

Decepticon

Avatar

WandaVision wordt nu ook al naar voren gehaald en is straks ook in 2020 te zien, zal wel vlak achter Falcon and The Winter Soldier aan komen.

De VGR

Avatar

This is the way

proskywalker

Avatar

Parisan Avatar31.12.2019 17:28
Lol. Disney heeft miljarden. Laat ze eerst maar is wat moois maken zoals the mandalorian. Voordat ik mijn geld geef
Of geef jij ook geld aan een willekeurige bouwvakker in de hoop dat hij ooit een mooi huis gaat maken voor je?

Vidioot

Avatar

Streaming diensten zijn de laatste paar jaar echt hot en happening geworden. Mensen die echter veel online hangen waren al jarenlang aan het streamen, uiteraard via niet legale/officieele sites. Ikzelf ben aan het streamen sinds 2005-2006 zo'n beetje. Dat jaar ging tevens mijn televisie de deur uit. De dingen die ik leuk vind kan ik gratis online vinden. Kwa content vind ik Netflix het beste, meest volwassen en diverse aanbod hebben (waaronder niet Engelstalige series die geregeld +errug+ goed zijn). Disney+ heeft geen echt 'nieuwe' content. The Mandalorian vond ik leuk, zeker omdat Disney zulke waardeloze Star Wars films heeft geleverd. Ik zou er echter geen abonnement voor aanschaffen. Het vervelende aan al die streamingdiensten is dat mijn favoriete shows/films dan verspreid zijn over Amazon Prime, Hulu, Netflix, Disney+ en ... Apple Smiley face Zo heeft Apple recent "The Morning Show" en "Servant" geleverd en dat waren zijn echt 2 volwassen series die helemaal geweldig zijn. Als je daar HBO, Youtube TV etc bij gaat optellen dan worden dat soort streamingdiensten onbetaalbaar. Je hebt straks 7 abonnementen nodig, naast je 'normale' high speed internet abonnement. Dat vind ik te duur.

NieuwsFilm

meest populair