'Harry Potter'-films zeer belangrijk voor Marvel

'Harry Potter'-films zeer belangrijk voor Marvel

Kevin Feige legt uit waarom Potter zo belangrijk is voor Marvel-films

Met acht films over zeven boeken was de Harry Potter-filmreeks een enorme succes. Ook Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft ze gezien en er enorm veel van geleerd. De succesvolle producent over hoe Potter invloed heeft op het Marvel Cinematic Universe.

Net als de Harry Potter-films zijn de films van Marvel Studios gebaseerd op bronmateriaal met heel veel fans. Het moeilijke aan de verfilmingen is dat de boeken en de comics veel meer kunnen vertellen dan een aantal uur film. Op een juiste manier omgaan met Easter eggs en verwijzingen is een belangrijk onderdeel volgens Feige.


"Ik kijk altijd naar mijn ervaring met het kijken naar Harry Potter-films. Ik heb de Harry Potter-boeken nooit gelezen en mijn kinderen zijn niet oud genoeg en zijn er nog niet in geïnteresseerd. Ik heb ze dus niet gelezen toen ze voor het eerst uitkwamen, maar ik ging naar elk openingsweekend van een Harry Potter-film.

Ik zag de films en ik genoot ervan en toen vergat ik deze helemaal en dacht er niet meer over na totdat de volgende Harry Potter-film uitkwam. En die films waren zo goed gemaakt omdat ik het allemaal kon volgen. Ik kon het volgen, ik kon het begrijpen. Af en toe dacht ik, 'wie was dat?', maar voor het grootste deel kon ik het helemaal volgen.

Als ik elke film tien keer had bekeken, als ik elk boek had gelezen, wed ik dat ik tientallen andere dingen zou zien en zou waarderen, maar dit hinderde mij niet om de films te zien als een compleet verhaal. Dus als er een Easter egg of een verwijzing is die te overheersend wordt en zegt, 'wat is dit? Wat gebeurt er?', dan besluiten we vaak om deze niet in de film op te nemen."





NieuwsFilm

meest populair