Regisseur én Joaquin Phoenix zien 'Joker'-vervolg nu wel zitten

Regisseur én Joaquin Phoenix zien 'Joker'-vervolg nu wel zitten

Waarom toch maar niet?

Regisseur Todd Phillips laat weten dat hij en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix open staan voor een vervolg op Joker. Eerder hintte hij daar al naar, maar de regisseur blijft een moeilijke. Tot nu dan, want nu laat hij weten het wel te willen.

De afgelopen maanden ging Phillips een beetje op en neer als het op het eventuele vervolg aankomt. Eerder zei hij dat niet te willen, daarna wilde hij weer wel, om dat te corrigeren naar een alleen als we het goede verhaal vinden. Dat laatste lijkt nu ook het geval te zijn, maar Phillips staat er in elk geval expliciet voor open.

Een terugkeer
Tegenover Deadline laat Phillips weten het wel te zien zitten. "Als een film 1 miljard dollar opbrengt en 60 miljoen dollar om te maken, heb je het er wel over," grapte hij. "Maar Joaquin en ik hebben er nog niet over besloten. Maar we staan er wel voor open. Ik bedoel, ik zou wel aan alles met hem samen willen werken. Dus wie weet?"

De film moet wel net zo goed zijn als de eerste. "Er moet wel een echte thematische onderlaag zijn, zoals bij deze. Uiteindelijk draaide die om trauma uit je kindertijd, het gebrek aan liefde en het verliezen van empathie. Die zaken zorgden ervoor dat deze film echt werkte, dus zoiets moeten we dan weer vinden."

NieuwsFilm

meest populair