Blu-ray review 'Dora and the Lost City of Gold' - Voor wie was deze bedoeld?

Isabela Moner is een net te oude Dora in een verder prima familiefilm.

Bram de Groot 8 januari 2020 16:05 in Blu-ray
Regie: James Bobin| Cast: Isabela Moner (Dora), Jeff Wahlberg (Diego), Madeleine Madden (Sammy), Nicholas Coombe (Randy), Eva Longoria (Elena), Michael Peña (Dora's vader), Benicio Del Toro (Swiper), Danny Trejo (Boots), Eugenio Derbez (Alejandro), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Bioscooprelease: 08.08.2019 | FilmTotaal Recensie: 1,5 ster

Met vele fans over de gehele wereld is de animatieserie Dora the Explorer een groot succes voor Nickelodeon, al sinds 2000. De makers van Dora and the Lost City of Gold dachten goud in handen te hebben door een live action-film te lanceren, welke duidelijk hintte naar een franchise. Dit lijkt niet te gaan gebeuren, want ondanks een doorgaans zeer redelijk ontvangst, was de omzet uiteindelijk te mager. Dit waarschijnlijk vooral door een mismatch met de doelgroep. De film richt zich namelijk op circa 10-jarigen en niet de allerjongste zoals de animatieseries.

In de States startte het $49 miljoen kostende Dora and the Lost City of Gold met een iets wat magere $17,4 miljoen, en eindigde wereldwijd op een net aan prima $119,7 miljoen. De ontvangst was opvallend sterk met 84% op Rotten Tomatoes, met een mindere 6.48/10 als gemiddelde beoordeling.


Indiana Dora

In Dora and the Lost City of Gold heeft Dora het grootste deel van haar leven de jungle verkend met haar ouders. Niets kan haar voorbereiden op het gevaarlijkste avontuur ooit - highschool. Dora leidt Boots, Diego, een mysterieuze junglebewoner en een groep tieners op een avontuur om haar ouders te redden en het onmogelijke mysterie van de verloren stad van goud op te lossen.

Blu-ray: Dora and the Lost City of Gold

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083198329 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze uitgave van Dora and the Lost City of Gold zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant de vele personage, met Dora en Boots op de voorgrond. Op de achterkant hint ook naar wat extra's. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

Deze uitgave van Universal Pictures laat een uitstekend beeld zien. De avonturenfilm heeft een mooi filmisch beeld, met strakke kleuren die bijna zo krachtig zijn als in de tekenfilm. Dit zie je zowel in de beelden op highscool als in de jungle. De scherpte helpt daar ook bij, aangezien deze zeer sterk is.

De geluidstrack is Dolby Atmos en deze laat zich vertalen naar een Dolby TrueHD 7.1 track. Met muziek van John Debney (The Beach Bum) en Germaine Franco (Little) is dit een prima, speelse track. Ondanks dat je het wel zou verwachten, is er geen Nederlandse audiotrack meegeleverd. Ook in de bioscoop was de film niet in het Nederlands te zien.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal biedt een aantal kortere featurettes, een reeks van elf verwijderde scènes en een korte bloopervideo. De featurettes bekijken acteur Eugenio Derbez, de fraaie overschakeling naar een geanimeerd deel in de film en het huis van Dora in de Jungle. Het meest aardigst is de video over het personage Dora, ook de geanimeerde versie(s).

Wat vind jij van Dora and the Lost City of Gold?

Heb jij Dora al in actie gezien? Zo ja, ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm