Quentin Tarantino houdt voet bij stuk: "#10 kan mijn laatste zijn!"

Zijn #9 was een ode aan Hollywood, waar moet #10 over gaan?

Tijdens de Golden Globes won Quentin Tarantino twee belangrijke prijzen, namelijk de Globe voor Beste komedie / musical en voor Beste scenario. Uiteraard waren deze voor zijn negende film Once Upon a Time in Hollywood. Ook Brad Pitt won een Globe voor zijn bijrol.

Na de uitreiking sprak Tarantino met verschillende media. Hij liet weten hoe hij denkt over dat hij nog één film maakt en daarna stopt als regisseur van films, via Variety:


"Ik hou wel van het idee van een 10-delige filmografie. Vooral een 10-film filmografie waar ik de laatste 30 jaar met man en macht aan heb gewerkt, en om dan de microfoon te laten vallen en te zeggen: 'Oké, dat is het.' Er zijn andere dingen die ik kan doen. Ik kan toneelstukken schrijven, ik kan toneelstukken regisseren, ik kan een tv-show doen, ik kan veel verschillende dingen doen, maar de filmografie blijft staan."

Waarover gaat #10?
Ook liet Tarantino weten dat zijn volgende film "onlosmakelijke verbonden" is met zijn eerste film Reservoir Dogs uit 1992, zoals opzettelijk door Tarantino bedoeld. Ook weet hij wat hij daarna wilt: "ik denk dat ik het geweldig vind om alleen een schrijver te zien. Ik met mijn pen, en een stuk papier."



NieuwsFilm

meest populair