Timothée Chalamet speelt Bob Dylan in nieuwste film van regisseur 'Logan' en 'Le Mans '66'

Timothée Chalamet speelt Bob Dylan in nieuwste film van regisseur 'Logan' en 'Le Mans '66'

Over het legendarische moment dat Dylan overstapte van akoestische volksliedjes naar rock-'n-roll.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe film over de legendarische muzikant Bob Dylan. Going Electric wordt geregisseerd door James Mangold, bekend van films als Logan (2017) en Le Mans '66 (2019), en de hoofdrol zal worden gespeeld door Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird).

Als Chalamet zijn handtekening zet, dan speelt hij de Dylan van halverwege de jaren zestig. In deze periode besloot hij te stoppen met het spelen van akoestische volksliedjes en over te stappen op hardere rock-'n-roll-muziek. Dit werd niet door iedereen gewaardeerd, vooral niet door de folk-puristen onder zijn fans.

De echte Dylan
Regisseur Mangold en Fox Searchlight zijn volgens Deadline samen met de echte Bob Dylan druk bezig met de film. De muziekrechten van Dylans muziek zijn ook beschikbaar voor deze film, maar het is nog niet duidelijk of Chalamet de nummers zelf zal zingen of dat we de originele versies te horen krijgen.

Over Chalamet gesproken: de acteur is begonnen met gitaarlessen zodat hij bekend kan raken met zowel de akoestische als de elektrische gitaar. Zo komt hij straks enigszins authentiek over als de camera's beginnen te draaien.

NieuwsFilm

meest populair