James Cameron heeft schijt aan de haters van 'Alita: Battle Angel'

James Cameron heeft schijt aan de haters van 'Alita: Battle Angel'

Grote ogen-discussie deed hem extremer gaan.

In 2018 was Alita: Battle Angel een opvallende titel. Het droomproject van regisseur James Cameron werd uiteindelijk toch maar gemaakt door Robert Rodriguez en deze was ongetwijfeld een soort van try-out voor de visuele effecten voor Camerons vier Avatar-vervolgfilms. Alita heeft nu de nodige fans, maar vooraf was er kritiek.

De eerste trailer voor Alita: Battle Angel liet het motion capture-titelpersonage van Rosa Salazar zien en zij had uiteraard toen ook al de opvallend grote ogen. En dit zinnende de nodige kijkers niet en lieten dit online weten. WETA Visual Effects Supervisor Eric Saindon over de vele negatieve reacties:


"We hadden het originele ontwerp, toch? De ontwerpen gaan helemaal terug tot in 2005. Als je dat eenmaal hebt ontworpen en op een live-acteur hebt geplot, moeten het altijd een beetje veranderen omdat het er anders een beetje vreemd uitziet. En nadat de eerste trailer uitkwam, zei iedereen: 'Haar ogen zijn taartvormig! Ze zijn gigantisch!' En bla, bla, bla. En we gingen naar Robert, en we gingen naar Jim."

"F*ck de haters!"
De reactie van Cameron is vermakelijk en misschien ook wel de beste. "Beiden zeiden: 'Nee, we willen groter met de ogen gaan! Jim zei: 'F*ck de haters, toch? Hij zei: 'We gaan groter met de ogen, en dat is hoe we het gaan doen," aldus Saindon over wat Cameron zei over de online haat op de eerste beelden.

Veel fans zouden graag een tweede deel zien en dat zou zomaar kunnen gebeuren over een paar jaar. Het 170 miljoen kostende Alita: Battle Angel van 20th Century Fox haalde wereldwijd een matige, maar vermoedelijk net aan voldoende $400 miljoen op. Wie weet ziet Disney(+) er kansen in.

NieuwsFilm

meest populair